İlk yurt dışı ziyaretini Güney Kıbrıs'a yaptı, Türkiye'yi suçladı

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, ilk yurt dışını ziyaretini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne gerçekleştiriyor. Adada 3 gün temaslarda bulunacak olan Sakelaropulu, Rum lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi. Görüşme sırasında konuşan Sakellarupulu, Türkiye’yi “saldırganlıkla” suçladı.

Doğu Akdeniz’de Ankara-Atina hattında gerginlik devam ederken Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne 3 gün sürecek bir ziyaret gerçekleştiriyor.

İLK YURT DIŞI ZİYARETİ RUM KESİMİNE

Mart ayında göreve geldiğinden bu yana ilk yurt dışı ziyaretini Rum Kesimi’ne yapan Sakelaropulu Rum lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi.

BİR KEZ DAHA TÜRKİYE’Yİ SUÇLADI

Rum Haber Ajansı’na (KİPE) açıklamalarda bulunan Sakelaropulu, “Kıbrıs ve Yunanistan’ın birliği, iki ülkenin, AB üyesi olarak egemenliklerini korumak için koordine olması zorunlu ihtiyaçtır” dedi. Türkiye’yi “saldırganlıkla” suçlayan Sakellarupulu bu tavrın “AB üyesi devletlerin egemenliklerine ve egemenlik haklarına yönelmekle kalmayıp bölgedeki barış ve güvenliği de tehdit ettiğini” öne sürdü.

Güney Kıbrıs'ta 3 gün resmi temaslarda bulunacak olan Sakelaropulu, Rum Başkanlık Sarayı'nda bulunan Başpiskopos Makarios'un heykeline çelenk koydu.

RUM MECLİSİ'NDE KONUŞMA YAPACAK

Yunan Cumhurbaşkanı, düzenlenecek özel birleşimde Rum Meclisi’nde konuşma yapacak, ardından da mecliste temsil edilen siyasi parti başkanları ve dernek başkanlarıyla görüşecek. Akşam da Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in, onuruna vereceği yemeğe katılacak.

Sonraki Haber