İltihap ve enfeksiyonların çözümü çok basit! Limonun suyuna narı...

'Vücut direncimi düşüren iltihap ve enfeksiyonlardan nasıl kurtulabilirim?' diye merak mı ediyorsunuz? Öyleyse sizin için derlediğimiz, evde kolayca hazırlayabileceğiniz kür tariflerine göz atmaya ne dersiniz? İşte iltihapları atmak için doğal yöntemler...

Bazı bitki, meyve ve yağlar; iltihaplanma sorunuyla karşı karşıya kaldığınızda ilaç tedavinize ek olarak iyileşmenize yardımcı olabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı sağlayan bu besinlerle kısa sürede vücudunuzdaki iltihabı kurutabilirsiniz. Size iyi gelecek, birbirinden sağlıklı besinleri öğrenmeye hazır mısınız? Karşınızda iltihabı kurutan doğal kür tarifleri...

Mikroorganizmaların ve bakterilerin düşmanı elma sirkesi

Hücreleri çevreleyen bakterilerin ilerlemesini elma sirkesinde bulunan mineraller sayesinde durdurabilirsiniz. Kulaktan bağırsağa kadar vücudun farklı bölgelerindeki iltihaplanmalara çözüm olan elma sirkesini su ile karıştırarak veya salatalara koyarak doğrudan tüketebilirsiniz. Mide yanması gibi şikâyetleriniz yoksa her sabah aç karna bir su bardağı ılık suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkeyi ekleyip içebilirsiniz.

İltihap sökücü özelliği olan mucizevi besin: sarımsak

Yemeklere, salatalara ve mezelere lezzet veren sarımsağın doğrudan antienflamatuar kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Bir diş sarımsağı bağırsaktaki enfeksiyondan dişteki iltihaba kadar çeşitli amaçlarla tüketebilirsiniz. Sarımsağın tadından ve kokusundan hoşlanmıyor olabilirsiniz. Sarımsak piştiği zaman kokusu kaybolur. Salatalarınıza ve sevdiğiniz yemeklerinize pişmiş sarımsak ekleyebilirsiniz. Dilerseniz aşağıdaki malzemeleri blenderdan geçirip karıştırarak sağlıklı bir kür tarifi de hazırlayabilirsiniz.

  • Rendelenmiş bir diş sarımsak
  • Sapıyla birlikte ince kıyılmış bir demet maydanoz
  • 100 ml su
  • 1 adet limon

Antioksidan kaynağı nar

Narın hem kabuğunda hem tanelerinde yoğun miktarda antioksidan bulunur. Vücut direncinizi artırmak için soğuk kış aylarında tükettiğiniz taze narla vücudunuzdaki enfeksiyonları giderebilirsiniz. Narı içecek olarak tüketmeyi seviyorsanız belirli aralıklarla nar suyu içebilirsiniz. Taze sıkılmış nar ve limon suyunu birleştirerek daha etkili bir kür de hazırlayabilirsiniz.

Isırgan otundan çay hazırlayın

Vitamin bakımından zengin ısırgan otu, antioksidan ve antimikrobiyal özellikler taşıdığı için vücuttaki enfeksiyonları kolayca atmanıza destek olabilir. Isırgan otunu kaynar suyla demleyin. 10-15 dk bekledikten sonra çayınız içilebilir kıvama gelir. Tüketmeden önce bardağınıza bal, limon, zerdeçal veya zencefil de ekleyerek lezzetini ve etkisini artırabilirsiniz.

Sonraki Haber