İmamoğlu ve Yavaş’a ‘belediyeyi’ gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin yönetimini bırakamayacaklarını söyleyerek "Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız.” dedi.

Mustafa Balbay, Cumhuriyet gazetesindeki yazısında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı söyleşiyi aktardı.

Yazıya göre Kılıçdaroğlu seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilecek kişi hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız.”

Mevcut ekonomik duruma ilişkin ise Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Öncelikle Meclis’te bunun araştırılmasını isteyeceğiz. Arkadaşlar hazırlıklarını yaptılar. Geçmişte 128 milyar doların peşine düştüğümüz gibi 20 Aralık gecesinin de hesabını soracağız. Akıldışı, güven ortamını tümüyle ortadan kaldıran bir adım daha attılar. Bunun bedelini millet ödeyecek. Söyledikleri her şey yalan. Faizleri düşürdük dediler, Türk Lirası’nı dolara bağladılar. Yaşadığımız tam bir dolarizasyon. Bu durum yoksulluktan öte açlığın kapısını açıyor. Halkın gündemi makarnanın fiyatı. Hayatın her alanında faiz var. Çiftçinin, esnafın kredi borçlarını bile faiziyle erteliyorlar.”

Sonraki Haber