İmamoğlu'nun 'ayaklanma' tehdidine Arzu Erdem'den yanıt: Milleti kaosa sürükleme arzusu...

Ekrem İmamoğlu'nun 'İstinaf benim hakkımda ceza versin bu iktidar Yargıtay kararının gününü göremez' sözlerine eski MHP Milletvekili Arzu Erdem'den yanıt geldi. Erdem, İmamoğlu'nun sözlerinin 'Meşru yollarla elde edilemeyen hedeflerin, kaos oluşturarak gerçekleştirme çabası' olduğunu ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yargılandığı davaya dair açıklamalarda bulundu. Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ile 5 yıl siyasi yasak cezası aldığı İstinaf Mahkemesi'ne taşınan dava için cezanın onanması halinde milletin ayağa kalkacağını ve iktidarın Yargıtay aşamasını göremeyeceği "tehdidinde" bulundu. İmamoğlu'nun açıklamalarına eski MHP Milletvekili Arzu Erdem'den yanıt geldi.

İmamoğlu'nun açıklamalarının "saldırı niteliği" taşıdığını ifade eden Erdem, "Söz konusu ifadeler, meşru yollarla elde edilemeyen siyasi hedefleri, toplumda kaos oluşturarak gerçekleştirme çabasıdır." dedi.

'SALDIRI NİTELİĞİ TAŞIMAKTADIR'

İmamoğlu'na Erdem'in açıklamaları şöyle:

3 Eylül 2024 tarihinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla bir siyasetçinin, devam eden bir hakaret davası sürecine yönelik yaptığı açıklamalar, hukuk devleti ilkesini, yargı bağımsızlığını ve demokratik değerlerimizi alenen hedef almıştır. “İstinaf hakkımda ceza versin, bu iktidar, Yargıtay’ın kararını göremez. Bu millet ayağa kalkar. Hodri meydan” şeklindeki ifadeler, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olan hukukun üstünlüğüne ve adaletin bağımsız, tarafsız biçimde tecelli etmesi gerekliliğine yönelik ciddi bir saldırı niteliği taşımaktadır.

'MİLLETİ KAOSA SÜRÜKLEME ARZUSU'

Bu açıklamalar, yalnızca yargı bağımsızlığını hedef almakla kalmayıp, aynı zamanda milletimizi kaosa sürükleme arzusunu da açıkça gözler önüne sermektedir. Söz konusu ifadeler, meşru yollarla elde edilemeyen siyasi hedefleri, toplumda kaos oluşturarak gerçekleştirme çabasıdır. Türk Milleti’nin huzuru, birlik ve beraberliği böylesi sorumsuz söylemlerle tehlikeye atılmamalıdır. Demokratik bir toplumun temel taşı olan hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına saygı göstermek, herkes için bir zorunluluktur. Hiç kimse bireysel veya siyasi çıkarları uğruna bu ilkeyi zedeleyemez.

'HUKUK DIŞI GİRİŞİMLERİN KARŞISINDAYIZ'

Toplumumuzun birlik ve beraberliği, demokratik değerlerimize olan inancımız ve sağduyumuzla korunmalıdır. Türk Milleti’nin sağduyusu ve hukuk sistemimizin bağımsızlığına olan inancımız tamdır. Her türlü hukuk dışı girişime karşı kararlılıkla duracağımızı, demokrasimizin temellerine zarar vermeye yönelik her türlü çabayı kesin bir şekilde reddedeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz.

Sonraki Haber