İncel tehlikesi büyüyor! Üniversitede kız öğrencilere bıçakla saldırdı

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i katleden Semih Çelik’in ‘incel’ gruplarla bağlantısı ortaya çıkmıştı. Konu gündemdeki yerini korurken korkutan bir olay Cerrahpaşa Üniversitesi’nde yaşandı. İncel gruplara üye olduğu öne sürülen E.S okulda kadınlara saldırıda bulundu.

Fatih’te Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i canice katlettikten sonra intihar eden Semih Çelik’in telefonunda yapılan inceleme 'incel' toplulukları tehdidini gün yüzüne çıkardı.

Odatv’nin haberine göre “incel” gruplardan birisine üye olan 4. sınıf üniversite öğrencisi E.S, dün okul yemekhanesinde bir kız öğrenciye bıçakla saldırıda bulundu. E.S’nin bıçaklı saldırısı çevredeki öğrenciler ve güvenliğin müdahalesi ile bir faciaya dönüşmeden engellendi.

Odatv’ye konuşan bir üniversite öğrencisi, şahsın saldırı sırasında “...... öldüreceğim” dediğini ifade ederek, “Yıllardır kadın öğrencilere karşı saplantılı bir şekilde tacizde bulunuyordu. Hem sözlü hem de fiziksel olarak taciz ediyordu. Üniversite yetkililerine bu durum sürekli aktarılıyordu ama önlem alınmadı” diye konuştu.

PAYLAŞIMLARI KAN DONDURDU!

Kadın öğrencilere saldırıda bulunan E.S’nin, sosyal medyada sahte bir isimle paylaşım yaptığı ve bu paylaşımlarda vahşice katledilen İkbal Uzuner üzerinden kadınlara ağır hakaret ve tehditlerde bulunduğu ortaya çıktı.

Söz konusu paylaşımlara tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, emniyet birimlerinin harekete geçmesini istedi.

İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i katlettikten sonra intihar eden Semih Çelik’in, bir mesajlaşma uygulaması üzerinden üyesi olduğu bir grupta “incel” olarak isimlendirilen kişilerle iletişimde olduğu ortaya çıktı.

Kendilerini 'incel' olarak tanımlayan kişilerin mesajlaşma uygulaması yeni tehlikeyi gözler önüne serdi. ‘İncel’, kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman, şiddet yanlısı kişileri ifade ediyor.

Semih Çelik’in işlediği cinayetlerden bir gün sonra internette yayılan ve bu görüşlere sahip kişilerin yer aldığı bir mesajlaşma uygulamasındaki gruptan alındığı belirlenen “destekleyici”, “övücü” paylaşımlar üzerine polis, yurt genelinde büyük takip başlattı.

81 İl Emniyet Müdürlüğü’nün siber devriye ekiplerince 7/24 usulüyle internet üzerinden yürütülen takip ve izleme çalışmalarında, “incel” akımı başta olmak üzere, cinsel ya da şiddet ve ırkçılık içerikli yayın ve paylaşım yapan hesap ve siteler gözlem altına alınmaya başlandı.

Sonraki Haber