Influncerlar dikkat! Bu şartı sağlamayanlar artık influencer olamıyor

Ticaret Bakanlığı, 2024-2028 Stratejik Planı’nı hazırladı. Plana göre influencerlara yeni düzenleme yolda. Bunu yapmayan kişiler artık influencer olarak sayılmayacak! İşte bakanlık tarafından yayımlanan yeni planın ayrıntıları...

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Önümüzdeki günlerde uygulanması beklenen yeni bir stratejik plan hazırlandı. 2024-2028 yılları arasını kapsayacak plana göre influencerlar artık sertifika almak zorunda kalacak. "Influencer Sertifika Programı"na katılmayanlar ise bundan böyle influencer olarak sayılmayacak.

Tüketicilerin korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında değerlendirilen bu yeni karar Türkiye sınırları içinde influencerlık yapan kişileri yakından ilgilendiriyor. Dijital mecralarda yer alan reklamlar başta olmak üzere tüketiciyi aldatıcı, yanıltıcı uygulamalara karşı çalışmalar yürütülecek. İnternet alışveriş tercihlerini önemli ölçüde etkileyen Iinfluencerlar da denetime tabi olacak.

INFLUENCERLAR SERTİFİKA ALMAK ZORUNDA

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu işbirliğinde “Influencer Sertifika Programı Projesi” hayata geçirilecek.

Yeni çalışma ile birlikte sertifika sahibi influencerların sorumluluk içinde hareket ettiğine yönelik reklam verenlere bakanlık tarafından bir güvence verilmiş olacak. E-ticarette uygulanan “Güven Damgası” modelinde olduğu gibi güven damgasının yer aldığı e-ticaret platformlarına vatandaşın nasıl güven duyabileceği ifade ediliyorsa burada da sertifika sahibi influencerlara güven duyulabileceği algısı pekiştirilecek.

Tüketici hakem heyetlerinin 81 il merkezinde olacak şekilde yeniden yapılandırılması sağlanacak. Buna ek olarak kurumsal ve beşeri kapasiteleri geliştirilecek.

Sonraki Haber