İngiliz VavaCars yatırımı 200'e istihamı bine çıkaracak

İkinci el online araç alım-satım platformu VavaCars, 2022’de Türkiye’nin en büyük muayene ve araç yenileme merkezlerini açacağını duyurdu. Yeni yatırımla şirketin toplam yatırım tutarı 200 milyon dolara ulaşacak. Türkiye'de Petrol Ofisi işbirliği ile yer alan İstanbul merkezli şirket, çalışan sayısını da 280’den bine çıkaracağını açıkladı. 2019 yılında Türkiye operasyonu İstanbul merkezli olarak kurulan VavaCars'ın CEO’su ve Kurucu Ortağı Lawrence Merritt, düzenlediği basın toplantısında yeni yatırıma ilişkin bilgi verdi.

BÜYÜKLÜK 50 MİLYAR DOLAR

Buna göre VavaCars, 2022 yılında Ankara, İstanbul ve İzmir’deki IRC (Inspection And Reconditioning Center) yatırımlarıyla Türkiye’nin en büyük muayene ve araç yenileme merkezlerini devreye alacak. Lawrence Merritt, yeni yatırımlarıyla ilgili şunları söyledi: “VavaCars olarak Petrol Ofisi iş birliği ve güvencesiyle Türkiye’de bulunmak bizim için oldukça önemli bir avantaj. Türkiye; 50 milyar dolar büyüklüğündeki ikinci el araç pazarıyla Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından dördüncü konumda yer alıyor. Türkiye’nin potansiyelini yüksek olarak değerlendiriyor ve gelecek vaat eden bir pazar olarak görüyoruz. Bu nedenlerle 2022’de Türkiye’ye yapacağımız yatırımı artırma kararı aldık. Türkiye’den doğan bir marka olarak büyümemize hız kesmeden devam edeceğiz.”

ARAÇLARI YENİLEYECEK

Sektörde şimdiye kadar yapılmış en büyük yatırıma imza atacaklarını ifade eden Lawrence Merritt, yatırımın içeriği hakkında şu bilgileri verdi: “Muayene ve optimize edilmiş üretim hatlarını test ederek; yıkama, kalite kontrol, mekanik servis, çürüme/balans, lastik servisi, boya/gövde, boyasız onarım servisi, kuaför servisi, fotoğraf stüdyosu gibi istasyonları tek çatı altında birleştiriyoruz. Açılacak yeni merkezlerde; satışı yapılan ikinci el araçlar, VavaCars’ın uzman ekibi tarafından tam donanımlı bir servise tâbi tutularak bakımları yapılacak. İkinci el araçlar, kullanıcısına en yüksek standartta ve tamamen yenilenmiş şekilde sunulacak.”

Sonraki Haber