İngiltere’de ikiz salgın uyarısı

İngiliz sağlık yetkilileri, artan grip salgınının koronavirüs ile birleşerek zorlu bir kışa yol açabileceğini belirterek, binlerce insanın ölebileceğine dikkat çekti

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yetkilileri, insanların kovid-19 pandemisi nedeniyle son yıllarda çok daha az sosyalleştiği için doğal bağışıklık seviyelerinin daha düşük olacağı konusunda uyardı.

“AŞI OLUN” ÇAĞRISI

Koronavirüs ve mevsimsel gribin aynı anda yayıldığı salgınlar 'Twimdemic' (ikiz salgın) olarak isimlendiriliyor. UKHSA yetkilileri, solunum virüslerinin geniş çapta yayılmaya başladığı bu dönemde kış gelmeden herkese aşı olun çağrısında bulunuldu. Yetkililer, ikiz salgından korunmak için en doğru yolun koronavirüs aşısı ile birlikte grip aşısının da olunması gerektiğini belirtiyor.

Bu kombinasyonun (grip ve Kovid-19), özellikle yüksek risk grubundakiler olmak üzere sağlığımız için ciddi bir risk oluşturduğunu söyleyen UKHSA'nın üst düzey danışmanı Dr. Susa Hopkins, ‘’Her iki aşı için de uygun olan kişilere grip ve Kovid-19 aşısını aynı anda sunulabilir’’ dedi.

Ülkede en son 5 yıl önce yaşanan şiddetli grip salgınında 20 bin kişinin hayatını kaybettiği ve 40 bin kişinin de hastaneye yatırıldığı biliniyor.

Uzmanlar, bu yıl buna benzer bir tablonun ortaya çıkması durumunda halihazırda tedavi bekleyen yaklaşık 7 milyon insanla beraber sağlık sisteminin çökebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Sonraki Haber