İngiltere'den Türkiye ve Suriye'ye deprem yardım ekipleri

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Türkiye'ye 76 uzman arama kurtarma personeli, ekipmanlar ve dört köpek gönderildiğini açıkladı.

Suriye'de ise İngiltere tarafından fonlanan beyaz berelilerin kaynakları üzerinden arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti. Ayrıca tıbbi destek personeli, çadır, battaniye, hijyen kitlerinin de gönderilmesi yönünde çalışmalar yapılıyor. Yardımların Türk hükümeti, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası ortaklar ile eşgüdüm halinde yapıldığı belirtildi.

İngiltere'den böyle bir destek gelmesi elbette sevindirici ancak Türkiye deprem bölgesinde 100 bin kişilik kurtarma ekibi ile müdahale ediyor, ordu ve millet tek yürek olmuş bu işin üstesinden gelmek için çalışıyor. Depremin üçüncü gününde 76 uzman göndermek elbette hiçbir şey yapmamaktan iyidir, sembolik de olsa bir değeri vardır ancak İngiltere gibi önemli bir ticari ortaktan çok daha erken ve çok daha ciddi bir desteğin gelmesini beklerdik. Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde Türkiye'nin yaralarının sarılmasında İngiltere'den daha ciddi miktarlarda destekler gelecektir.

Sonraki Haber