iPhone 15, iPhone 15 Ultra, iPhone 15 Pro, 15 Pro Max kaç para?

Apple uzun süredir merak edilen yeni İphoneleri nihayet tanıttı. 4 modelden oluşan İphoneler yeni özellikleriyle geçer not aldı. peki yeni İphonelerin özellikleri ne? iPhone 15, iPhone 15 Ultra, iPhone 15 Pro, 15 Pro Max kaç para? Detaylar haberimizde...

Wonderlust adı verilen etkinlikte iPhone 15 ailesi tanıtıldı. Yeni İphone'nin özellikleri ne? İPhone 15, iPhone 15 Ultra, iPhone 15 Pro, 15 Pro Max kaç para?  Küresel akıllı telefon pazarındaki gerilemenin damgasını vurduğu bir dönemde yapılan tanıtımda diğer üreticilerden daha başarılı bir satış grafiğine imza atan Apple, 15 serisinde daha parlak ekran, 48 megapiksellik yüksek çözünürlüklü kamera ve tamamı çevresel atıklardan dönüştürülmüş kobalt barındıran pil kullanacak. 

USB TYPE-C DUYURULDU

Apple merakla beklenen diğer bir konu olan USB-C şarj sistemine hem iPhone 15 hem de AirPods Pro cihazlarında geçildiğini duyurdu. AB, 2024 yılı sonuna kadar blokta satılan tüm cep telefonları, tabletler ve kameraların bir USB Type-C şarj girişi ile donatılmasını zorunlu kılmıştı.

 

KAÇ PARA?

iPhone 15 fiyatlarının 799, iPhone 15 Plus'ların ise 899 dolardan itibaren piyasaya sürüleceğini duyurdu. Türkiye'de ön sipariş tarihi 22 Eylül olarak belirlenen iPhone 15'in fiyatı 49 bin 999 TL, iPhone 15 Plus'ın ise 55 bin 999 TL olarak açıklandı. iPhone geçen yıl Apple'ın 394,3 milyar dolarlık satışlarının yarısından fazlasını oluşturmuştu.  Counterpoint Research'ün verilerine göre, küresel akıllı telefon pazarı ikinci çeyrekte neredeyse 27 milyon adetlik bir düşüş yaşayarak 268 milyona geriledi: Ancak Apple'ın satışları aynı dönemde sadece bir milyon adet gerileyerek akıllı telefon üreticileri arasında en az düşüş gösteren şirket oldu.

KAMERAYA YENİ ÖZELLİKLER

Yeni iPhone 15'in ana kamerası 48 MP çözünürlüğünde. 2x telefoto kamerası ise "sanal" ancak "optik kalitesinde." Apple, iPhone 15 ile portre fotoğraflarında yeni bir neslin geldiğini söylüyor. Portre çekmek artık makine öğrenme sayesinde daha kolay, telefonunuz objenizi fark edip, otomatik olarak Portre moduna geçebiliyor. Ayrıca artık fotoğraflarda odak ve derinliği değiştirebileceksiniz. Smart HDR dengesiz ışık koşullarında, gece modu da karanlık saatlerde çekilen fotoğrafları daha etkileyici hale getiriyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin teknik özellikleri de açıklandı. Bu iki modelde de A17 Pro serisi işlemciler kullanılacağı açıklandı. %30 daha az güç tüketen yeni mobil işlemci, %15 seviyesinde de daha yüksek performans verecek. 6 GPU çekirdeği ve 6 CPU çekirdeğine sahip olan işlemci, Apple’ın en güçlü işlemcisi olmasının yanında önemli destekleri de beraberinde getiriyor.

Sonraki Haber