Irak'ta Yahya Sinvar'a terörist diyen TV kanalının lisansı iptal edildi

Irak'ta yayın yapan Suudi Arabistan merkezli MBC adlı TV kanalının yayın lisansı iptal edildi. Kanalın Yahya Sinvar için kullandığı terörist ifadesi Iraklıların tepkisini çekmişti.

Irak Medya ve İletişim Başkanlığının, İsrail saldırısında şehit olan HAMAS lideri Yahya Sinvar'ı ve İsmail Heniyye'yi "terörist" olarak nitelemesi dolayısıyla Suudi Arabistan'ın MBC televizyon kanalının Irak'taki yayın lisansını iptal edildiği belirtildi.

Irak haber ajansı INA'nın haberine göre, Irak Medya ve İletişim Başkanlığı, Irak'taki MBC kanalının lisansını iptal etme kararı aldı.

Başkent Bağdat'ta İsrail saldırısında şehit olan HAMAS lideri Sinvar'ı ve İsmail Heniyye'yi "terörist" olarak nitelemesinin ardından MBC'nin binasını basmıştı.

Milis liderlerinden Ebu Mehdi Mühendis ile Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah ve HAMAS liderleri Heniyye ile Sinvar'ı "terörist" olarak tanımlayan yayını protesto eden grup, binadaki bazı malzemelere zarar vermişti. Gruptakiler, binanın dış kapısını da ateşe vermişti.

HAMAS'TAN TEPKİ GELMİŞTİ

HAMAS, İsmail Heniyye ve Yahya Sinvar ile bazı şahsiyetlerin İsrail'e karşı eylemlerini terörizm olarak tanımlayan Suudi Arabistan merkezli MBC kanalına tepki göstermişti.

HAMAS'tan yapılan yazılı açıklamada, "Filistin halkı, bir yılı aşkın süredir siyonist varlık ve terörist ordusunun benzeri görülmemiş bir soykırım savaşı ve terör saldırısına maruz kalırken, Arapça yayın yapan MBC adlı bir kanal, karanlık ve kışkırtıcı bir rapor yayınlayarak direniş hareketini ve liderlerini hedef alıyor ve Filistin direnişinin işgalciye karşı eylemlerini terörizm olarak nitelendiriyor. Bu, direnişi ve sembollerini şeytanlaştırmaya çalışan siyonist propagandayla örtüşen ahlaki bir çöküştür." ifadelerine yer verilmişti.

Açıklamada ayrıca kanaldan yayınla ilgili özür dilemesi istenmişti.

Sonraki Haber