İran Cumhurbaşkanı olarak seçilen Pezeşkiyan'dan Humeyni mesajı

İran Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini kazanan Pezeşkiyan, kurucu Humeyni'nin türbesi önünde halka seslendi. Pezeşkiyan, Humeyni'nin yolunu izleyeceğini vurguladı.

İran'da cumhurbaşkanı olarak seçilen Mesud Pezeşkiyan, İran İslam Cumhuriyeti Kurucusu Ayetullah Humeyni Türbesi'ni ziyaret etti. Pezeşkiyan türbede askeri törenle karşılandı ve burada bir konuşma yaptı.

Pezeşkiyan yaptığı konuşmada kendisine oy veren herkese teşekkür ederek, “Sizin için her zaman dinleyici olacağım ve toplumun sorunlarını çözmeye çalışacağım. Bana oy veren veya vermeyen herkes benim gözümde eşit. Celili’ye oy veren vatandaşlara sesleniyorum şimdi İran için yoldaşlık vaktidir. Tüm İranlıların hizmetinde olacağım ve sizler için çalışacağım” ifadelerini kullandı.

'YERİNE GETİRMEYECEĞİM SÖZLER VERMEDİM'

Ülke yönetiminde adil olacağını ve farklı siyasi grupları ayrı tutmayacağını kaydeden Pezeşkiyan, “Var olan sorunları Meclis ile iş birliği içerisinde çözeceğiz. Bu seçimlerde hiçbir şekilde yalan vaat vermedim. Yerine getiremeyeceğim hiçbir vaatte de bulunmadım. Yıllardır kürsülerden vaatler ve sözler veriliyor ama hiçbiri yerine getirilmiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı İran Lideri Ayetullah Hamaney’e teşekkür eden Pezeşkiyan, “Eğer o (Hamaney) olmasaydı sandıklardan benim ismim çıkmazdı. Burada Ayetullah Humeyni’nin türbesinde onun ve şehitlerin yolunu devam ettireceğime söz veriyorum. Kuracağımız hükümetin işi hiç kolay olmayacak ancak Allah’ın izni ile zorlukları aşacağız. Yasa, yürütme ve yargı arasında uyumu iş birliğini ve koordinasyonu artıracağız” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber