İran düşmanlığıyla ABD yıkıcılığına destek!

Türkiye Gazetesi attığı manşetle hem Türkiye’ye hem de bölgeye düşmanca tavır sergiledi. Bölgenin baş düşmanı ABD ve İsrail’in suçunu perdeleyen Türkiye gazetesi, Filistin’deki durumdan İran’ı sorumlu tuttu.

Hamas’ın 7 Ekim’deki Aksa Tufan’ı Harekatı, İsrail ve ABD’nin dengesini şaşırttı. ABD ve bölgedeki karakolu İsrail, güç kaybediyor. İsrail on yıllardır olduğu gibi Filistinlileri katlederken, içerideki tartışmalar hiç olmadığı kadar büyüdü. ABD bahaneyle bölgeye silah ve uçak gemisi yığıyor ancak Irak ve Suriye’deki askerlerini korumakta zorlanıyor.

EMPERYALİST MERKEZLERİ PERDELEDİ

Bu süreçte Hamas’a en büyük destek İran ve Hizbullah’tan geldi. Her fırsatta bölge ülkeleriyle Türkiye’nin ilişkilerini zedeleyecek yayınlara imza atan Türkiye Gazetesi ise İran ve Lübnan Hizbullahını bölgedeki savaşın sorumlusu ilan etti! Gazete bugün “Hizbullah Kurucusu Subhi Tufeyli: İsrail’in yolunu İran açıyor” başlıklı Yılmaz Bilgen imzalı manşetiyle çıktı.

‘HAMAS YÜZÜNDEN…’

Haberde ABD’nin bölgedeki her cephede yenildiği görmezden gelindi ve bazı ülkelerin haritalarının değişeceği öne sürüldü. İsrail’e karşı vatanını savunan Hamas’ın suçlandığı haberde “Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı saldırı Orta Doğu’da dengeleri altüst etti. Masum Filistin halkı soykırıma uğrarken, Hamas ve destekçilerinin saldırısını bahane eden İsrail, büyük projesini gerçekleştirmek için düğmeye bastı.” ifadeleri yer aldı.

Haberde Hizbullah’ın ilk genel sekreteri olan ancak şu anki yönetime karşı tavırlarıyla bilinen Subhi Tufeyli’nin demeci yer aldı. İran’a ‘bölgedeki Truva atı’ diyen Tufeyli şu ifadeleri kullandı:

Subhi Tufeyli

‘HAÇLI SEFERİ’ DEDİ

“Olaylar Gazze’den ibaret kalmayacak. Çok kan akacak, Orta Doğu haritası bir kez daha değişecek. Bazı ülkelerde rejim değişimi kaçınılmaz. İslam dünyası bu katliamı yeni Haçlı seferi olarak görmeli. Müslümanların içerisine sızdırılmış bir Truva atı olan İran, Batı ve İsrail’in kazanması adına kusursuz bir misyon ifa ediyor. Ali Hamaney’in İran’ı ve kuklası Hizbullah’ın, Filistin için savaşacağını düşünenler yanılıyor.”

BOP YOK İRAN VAR

ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesiyle hedef aldığı bölge ülkelerinin aslında İran tarafından ele geçirildiğini savunan Tufeyli “Batı’ya en etkili hizmeti de İran sunuyor. Tahran rejimi, Müslüman coğrafyaları darmadağın etti. Lübnan, Suriye, Yemen ve Irak’ı, Batı’nın teşviki ve koruması altında ele geçirdiler. Bu ülkelerde, İsrail’e mukavemet gösterecek herhangi bir siyasi ve askerî otorite kalmadı. İsrail’in yolu açıldı.” dedi.

KASIM SÜLEYMANİ’Yİ ABD’NİN ADAMI İLAN ETTİ!

İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani

Tufeyli’ye biçilen rol sahada emperyalizme karşı savaşan kim varsa bunları yıpratma göreviydi. Hedefindeki isimlerden biri de Kasım Süleymani’ydi. Süleymani hakkında akıl dışı iddialarda bulundu. ABD’nin saldırısında hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD tarafından korunduğunu savunan Tufeyli, “Kasım Süleymani Irak’ta ABD zırhlıları ile gezdi. Müslümanların şehirlerini birlikte yakıp yıktılar. İran, yeni Haçlı seferi senaryosunun bir parçası. Türkiye, ümmetin umut kapısı oldu. Bizimle aynı safta olmayan İran, Müslümanlara komplo kurarken Türkler barış elçisi olarak görev üstleniyor.” diye konuştu.

TUFEYLİ KİMDİR?

Tufeyli, 1982’de Lübnan Hizbullah’ının kurucuları arasında yer aldı. 1985’ten 1989’a kadar sözcülük, 1989’dan 1991’e kadar genel sekreterlik görevi yaptı. Hizbullah’ın Lübnan iç savaşını sona erdirmek için Taif`te başlayan uzlaşma toplantılarına katılmasına karşı çıktı. Bunun üzerine görevden alındı. Tufeyli, Hizbullah’ın siyasete girmesine de şiddetle karşı çıktı.

Hizbullah’ı içeriden çökertme planlarında öne çıkar.

Sonraki Haber