İran ile Rusya anlaştı: Tahran, Su-35 savaş uçaklarıyla güçleniyor

İran, Rusya'dan Suhoy Su-35 savaş uçakları alacağını açıkladı. İran tarafı, gelecekte Su-57 gibi daha gelişmiş uçakları kullanabilmeleri için bu deneyime ihtiyaç duyduklarını belirtti. Bu adımın, İran'ın hava kuvvetlerini en son teknolojiyle donatma vizyonuyla örtüştü ifade edildi.

İran, Rusya'dan Su-35, Mil Mi-28 saldırı helikopterleri ve Yak-130 jet eğitim uçakları satın alacak. Savunma Bakan Yardımcısı Tuğgeneral Mahdi Farahi bu stratejik hamleyi doğrulayarak, “bu sofistike hava araçlarının” teslimat sürecinde olduğunu vurguladı.

HAVA KUVVETLERİ MODERNİZE EDİLİYOR

General Farahi, İran'ın hava kuvvetlerini modernize etme konusundaki kararlılığının altını çizdi ve mevcut helikopter filosunun kabiliyetlerini arttırmak için devam eden projelerden bahsetti. Bakan Yardımcısı, Suhoy Su-35, Mil Mi-28 ve Yak-130'un İran'ın savunma kabiliyetlerini önemli ölçüde güçlendireceğini belirtti.

AMAÇ SUHOY SU-57'YE GEÇMEK

İran haber ajansı MEHR'e göre bu satın alma İranlı askeri pilotların Suhoy Su-57 gibi gelişmiş 4,5 ve 5. nesil savaş uçaklarını kullanmak için eğitim almalarını sağlıyor: “İran'ın hava kuvvetlerini en son teknolojiyle donatma ve operasyonel kabiliyetlerini arttırma yönündeki stratejik vizyonuyla örtüşüyor.”

Sonraki Haber