İran: İsrail güvenli değil, 7 Ekim'den beri 1 milyon İsrailli kaçtı!

İranlı General Ali Fadavi, 7 Ekim'den bu yana 1 milyon İsraillinin işgal altındaki topraklardan kaçtığını öne sürdü. İran Devrim Muhafızlarının Başkomutan Yardımcılığı görevini yürüten Fadavi, İsrail'in Yahudiler için en güvenli yer olduğu imajının yıkıldığını iddia etti.

Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili olarak bugün Tahran'da düzenlenen bir konferansta konuşan General Fadavi, operasyonun 1 milyon İsrallinin kaçmasına sebep olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. İranlı üst düzey subay, bunun direniş güçleri için kayda değer "stratejik başarılar" getirdiğini de ekledi.

İSRAİL GÜVENLİ DEĞİL

Fadavi, "Siyonist rejimin işgal altındaki toprakların Yahudiler için en güvenli yer olduğu imajını" yarattığını ancak 7 Ekim'den bu yana "yaklaşık bir milyon İsraillinin bu bölgeleri terk ettiğinin tahmin edildiğini" söyledi.

'TAMAMI ÇİFTE VATANDAŞLIĞA SAHİP'

İşgal altındaki topraklarda yaşayan İsraillilerin "tamamı çifte vatandaşlığa sahip" olduğundan, Aksa Tufanı operasyonundan sonra “daha güvenli yerlere gitmelerinin daha iyi olacağı sonucuna vardılar.” ifadelerini kullandı.

'İMAJI ZEDELENDİ'

General, İsrail'in uğradığı bir diğer stratejik yenilginin de "dünya nüfusunun yüzde 92'sinin Tel Aviv aleyhine gösteriler düzenlemesi” nedeniyle imajının global anlamda zedelenmesi olduğunu söyledi.

HAMANEY'İN SÖZLERİ

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, 10 Ekim'de yaptığı açıklamada Tel Aviv rejiminin "telafisi mümkün olmayan bir yenilgi" aldığını söylemiş ve eklemişti:

"Bu yıkıcı fırtınanın nedeni gaspçı rejimin Filistin milletine karşı süregelen vahşet ve gaddarlığıdır. Bu rejim, Gazzelilerin katledilmesindeki canavarca ve sinsi yüzünü yalan söyleyerek ya da mağduru oynayarak gizleyemez. Saçma sapan konuşarak Filistinli gençlerin cesaretini ve akıllı planlarını Filistinli olmayanlara mal edemez."

Sonraki Haber