İran'da kömür madeninde patlama! En az 52 işçi hayatını kaybetti

İran'ın Güney Horasan eyaletindeki bir kömür madeninde meydana gelen patlamada en az 52 kişi hayatını kaybederken, 17 kişi yaralandı. 18 madencinin ise yerin 700 metre altında mahsur kaldığı bildirildi.

İran devlet medyası, İran'daki bir kömür madeninde metan sızıntısının tetiklediği patlamada en az 52 kişinin öldüğünü ve 17 kişinin de yaralandığını bildirdi. 18 madencinin de madende mahsur kaldığına inanılıyor.

İRAN'DA KÖMÜR MADENİNDE PATLAMA

EN AZ 52 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

EuroNews'in haberine göre, İran'ın Güney Horasan eyaletindeki Tebes kentindeki kömür madeninde patlama meydana geldi. Ülkenin yüzde 76 oranında kömür ihtiyacını karşılayan madende metan gazının sıkışması sonucu yaşanan patlamada en az 50 kişi hayatını kaybederken, 18 madencinin de 700 metre derinlikte mahsur kaldığı bildirildi. Yetkililerin Cumartesi günü geç saatlerde meydana gelen patlamanın ardından bölgeye acil durum personeli gönderdiği belirtildi. Patlama sırasında madende yaklaşık 70 kişinin çalıştığı öğrenildi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, mahsur kalanların kurtarılması ve ailelerine yardım edilmesi için her türlü çabanın gösterilmesini emrettiğini söyledi. Pezeşkiyan ayrıca üç günlük ulusal yas ilan etti ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Sonraki Haber