İran'dan İsrail'e THAAD mesajı: 'Güvenmeyin, sizi yok edeceğiz'

İran Devrim Muhafızları Tümgenerali Hüseyin Selami, İsrail'i THAAD füzelerinin koruma sağlamayacağı yönünde uyardı. Selami, İsrail'e 'THAAD'a güvenmeyin. Sizi yok edeceğiz.' dedi.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, yaptığı açıklamada, Amerika'nın füze savunma sistemi THAAD'ın İsrail'i İran'dan korumaya yetmeyeceğini belirterek "Sizi yok edeceğiz." uyarısında bulundu.

'THAAD'A GÜVENMEYİN'

The New York Post'un haberine göre, İran Devrim Muhafızları Tümgenerali Hüseyin Selami, İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e düzenlediği Gerçek Vaat 2 Operasyonuna misilleme olarak İran'a saldırmaması konusunda İsrail'i uyardı. ABD tarafından İsrail'e konuşlandırılan Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) sisteminin bile İsrail'i korumakta başarısız olacağını ifade etti.

İran devlet medyasına göre Selami, "Gerçek Vaat 2 Operasyonu sırasında Arrow füzesavar sistemleri nasıl çalışmadıysa, THAAD sistemleri de çalışmayacaktır. THAAD'a güvenmeyin, sınırlı kabiliyetleri var. Bu savaşı kazanamazsınız, sizi yok edeceğiz." diye konuştu.

THAAD SİSTEMİ NEDİR?

THAAD , kısa, orta ve orta menzilli balistik füzeleri engellemek için radar ve önleyicilerin bir kombinasyonunu kullanan gelişmiş bir füze savunma sistemi olarak adlandırılıyor. THAAD füzeleri 150 ila 200 km menzile sahip ve kısa, orta ve orta menzilli balistik füzeleri hem atmosfer içinde hem de atmosfer dışında durdurup imha edebilen tek füze savunma sistemi olarak tanımlanıyor.

THAAD NEDEN GÖNDERİLMİŞTİ?

İran, Nisan ayında gerçekleştirdiği ve "Gerçek Vaat 1 Operasyonu" olarak adlandırdığı saldırının ardından 1 Ekim'de İsrail'e yönelik balistik füze saldırısını "Gerçek Vaat 2 Operasyonu" olarak adlandırmıştı. ABD Savunma Bakanlığı ise bu ayın başında, İsrail'e THAAD füze savunma sistemini İran'ın 1 Ekim'deki saldırısı gerilimin artmasının ardından göndermişti. ABD Savunma Bakanı Austin, THAAD sisteminin faaliyete geçip geçmediğini söylemekten kaçınmıştı. Ancak, THAAD sistemini "Çok hızlı bir şekilde faaliyete geçirme kabiliyetine sahibiz ve beklentilerimizi karşılıyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Sonraki Haber