İran’dan tarihi başarı

Asya Futbol Konfederasyonu tarafından bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen organizasyonda çeyrek final maçları sona erdi.

İran, Japonya'yı 55. dakikada Mohammad Mohebi ve 90+6. dakikada Alireza Jahanbakhsh'ın penaltıdan attığı gollerle 2-1 yenerek yarı finale kaldı. Japonya'nın golünü, 28. dakikada Hidemasa Morita attı. İran, 1976'dan bu yana ilk Asya şampiyonluğunu elde etmek için turnuvanın favorilerini eledi. Turnuvanın en başarılı takımlarından biri olan İran, kupa boyunca Filistin, Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye ve en son Japonya’yı yendi.

Katar ile Özbekistan arasındaki diğer çeyrek final mücadelesinde ise 27. dakikada Utkir Yusupov'un kendi kalesine ve 59. dakikada Odiljon Hamrobekov'un kaydettiği gollerle 1-1 sona erdi. Uzatma devreleri de aynı skorla biten karşılaşmanın penaltı atışlarında rakibine 3-2 üstünlük kuran Katar, tur atlayarak yarı finalde İran'ın rakibi oldu. Yarı finaldeki Ürdün-Güney Kore maçı 6 Şubat, İran-Katar mücadelesi ise 7 Şubat'ta oynanacak.

İranlı taraftarlar turnuva boyunca takımlarına büyük destek veriyor.

KUPANIN GELİRLERİ FİLİSTİN’E BAĞIŞLANACAK

2023 Asya Kupası'nda toplam 14,8 milyon dolar para ödülü dağıtılacak. Şampiyon olan takım 5 milyon, finalist 3 milyon, yarı finalistler ise 1 milyon dolar para ödülünün sahibi olacak. Ayrıca, turnuvaya katılan bütün takımlara 200'er bin dolar verilecek. Ayrıca Katar, Asya Kupası'ndan elde edilecek bilet gelirlerini İsrail'in saldırıları altındaki Filistinlilere destek için bağışlayacak.

Sonraki Haber