İş göremezlik maaşı

İş Güvenliği Uzmanı Şenay Özdoğan işçilerin soruları yanıtlıyor.

  • Şenay Hanım, iş güvenliğinin amacı nedir? İş yerinde çok duyuyoruz, bilgilendirirseniz seviniriz.

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)’nin en temel amacı çalışanı yaptığı işten kaynaklanan risklere karşı korumaktır. Çalışan üretimin yapı taşını oluşturan mekanizmadır. Üretimin devamlılığında en büyük pay çalışanındır. Çalışanın, çalışma ortamının sağlıklı ve güvenli olması üretimin de sorunsuz ve istikrarlı olarak devam edeceği anlamı taşır. Dolayısıyla üretimin devamlılığını sağlamak da yine İSG’nin amaçları arasında yer almaktadır.

Güvenli bir ortamda çalışma yapan personel güvensiz ortamda çalışan personele göre çok daha verimli çalışmaktadır. Yani iş yerlerinde İSG’nin eksiksiz uygulanması çalışma verimini de arttıracaktır. Çalışma veriminin artması iş güvenliğinin hedeflediği amaçlar arasında yer almaktadır.

İş yerinde oluşabilecek kaza ve risklere karşı önlemler almak iş güvenliğinin temel amaçlarından biridir. İSG reaktif değil proaktif bir yaklaşımı benimsemektedir. Proaktif yaklaşım ise kazalara yönelik kaza olmadan önce önlemler almayı gerektirir. Yani kaza olmadan önce riskleri tespit edip bu riskleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapmak İSG’nin hedeflerindendir.

Sorularınızı iscidenmektupvar@aydinlik.com.tr adresine gönderebilirsiniz. 
Sonraki Haber