İş seyahatine giden kocalar dikkat! Boşanma sebebi...

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davasında iş seyahati bahanesiyle ailesini ihmal eden kocayı ağır kusurlu sayarak yerel mahkeme kararını onadı. Manisa’da açılan boşanma davasında, kadının, voleybol yöneticisi olan kocasının sık seyahatler yaparak kendisini ve çocuğunu ihmal ettiğini iddia etti.

Kadın, ayrıca kocasının özel günleri kutlamadığını ve eşini seyahatlere nadiren götürdüğünü ifade etti. Boşanmanın yanı sıra 50 bin lira manevi tazminat talep eden kadın, kocasının sosyal ortamlara katılmaktan kaçındığını da savundu.

Koca ise eşinin küçük sorunlar nedeniyle evi terk ettiğini ve ailevi ilişkileri sonlandırmaya eğilimli olduğunu öne sürdü. Kendisine hakaret edildiğini ve eşinin kıskançlık krizleri geçirdiğini iddia eden koca, 20 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu.

Manisa 1. Aile Mahkemesi, kocayı ailesini ihmal etmekten ağır kusurlu bulurken, kadının da eşinin kıskançlık nedeniyle kusurlu olduğunu kaydetti. Mahkeme, kadının kişilik haklarının saldırıya uğraması nedeniyle 50 bin lira manevi tazminata ve aylık 2 bin 500 lira nafakaya hükmetti.

Tarafların itirazı üzerine İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını usul ve kanuna uygun buldu. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise yerel mahkeme kararını onayarak kesinleşen kararı verdi.

Sonraki Haber