İşin sırrını bulduk! Hamurunu böyle yaparsanız pofuduk oluyor! Pofuduk poğaça tarifi...

Poğaça kahvaltıların ve çay saatlerinin olmazsa olmazı olarak görülüyor. Her damak tadına uygun poğaça tarifi bulunuyor. İşin sırrını bulduk! Hamurunu böyle yaparsanız pofuduk oluyor! Pofuduk poğaça tarifi..

Üzerine bastırdığınızda içine göçüp sonra hemencecik eski formuna dönen, iç dokusu yumuşacık bir poğaçayı misafir ediyoruz. Bu poğaçaların en önemli sırlarının başında içerisinde ılık malzemeler kullanmak geliyor. Kullanacağınız tüm sıvı malzemelerin ılık olması ve diğer malzemelerin oda sıcaklığına olması o pofuduk kıvamı yakalamanıza yardımcı oluyor.

POFUDUK POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

150 gram tereyağı
3/4 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya
3 - 3,5su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:

1yemek kaşığısusam
1adetyumurta sarısı

POFUDUK POĞAÇANIN SIRRI

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Süt ve suyu ılık kullanmaya dikkat edin. Mayalandırma işlemini eğer soğuk havalarda gerçekleştiriyorsanız fırının içinde de fırın kapalı bir vaziyetteyken yapabilirsiniz.

POFUDUK POĞAÇA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.

Erittikten sonra birkaç dakika soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra derin bir kabın içerisine ılık süt, yumurta, mayayı, suyun bir kısmı, ertilmiş tereyağı ve şekeri aktarın.

Güzelce karıştırdıktan sonra azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Bu aşamada eğer ihtiyacınız varsa suyun geriye kalanını da ilave edin. Tuzu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.

Elde ettiğiniz hamuru temiz bir kaba aktarın ve üzerini streç film ile hava almayacak şekilde güzelce kapatın. 1 saat kadar oda sıcaklığında mayalandırın.

Mayalanan poğaçaları dilediğiniz iç harcı koyarak lezzetlendirin ya da sade bir biçimde şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin.

Üzerini streç filme kapatın ve oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar ikinci mayalandırma için bekletin.
Ardından üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri de kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin.

Çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Sonraki Haber