İşinden istifa etti sıfır sermaye ile bu işe girdi! Şimdi 5 saatte 5 bin lira kazanıyor...

İşinden ayrılan bir yurttaş her gün ormana gitmeye başladı. Bu sayede 5 saat içinde 5 bin TL kazanma fırsatı yakaladı.  İşte 5 saatte 5 bin TL kazandıran o iş...

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan Halit Kaya, işini bıraktı ve her gün ormanın yolunu tutmaya başladı. Yoğun yağışların ardından ormanda her yeri kaplayan mantarları toplayan Kaya, bu sayede aylık kazancını 90 bin TL'ye çıkardı. Kaya, sıfır sermaye ile girdiği ve hiçbir maliyeti bulunmayan bu işi nasıl yaptığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

5 SAATTE 5 BİN LİRA KAZANIYOR

Halit Kaya, mevsimini takip ettiği mantarları toplamak için adeta zamana karşı yarışıyor. Çünkü mantar mevsimi çok çabuk geçiyor. Günde ortalama 5 saat boyunca ormanda mantar toplayan Kaya, bu zaman diliminde topladığı mantarlardan 5 bin TL net gelir elde ediyor.

Antalya'nın lezzeti ile bilinen kızılca mantarı pazardar büyük rağbet görüyor. Değişik yörelerde kanlıca, cıntar ya da kızıl mantar olarak bilinen kızılca mantarı Gazipaşa'nın ormanlarında kendiliğinden bol miktarda yetişiyor.

ÜSTELİK BU İŞİN HİÇBİR MALİYETİ YOK

Mantar sezonunda her sabah ormana giden Halit Kaya öğleye kadar ortalama 30 ile 50 kilo arasında mantar toplayarak evine geri dönüyor. Hiçbir maliyet ödemeden topladığı mantarların kilosunu ise tam 100 liradan satıyor.

PAZARDA KAPIŞ KAPIŞ SATILIYOR

Kaya mantarlar arasında en lezzetlisi olan kızılca mantarını satmakta hiç zorlanmadığını bu yolla kazandığı para ile ailesini geçindirebildiğini söyledi. Kanlıca mantarı olarak da bilinen kızılca mantarının hem sulu yemeği yapılıyor, kavurması ve kızartması da sevilerek ile tüketiliyor.

Sonraki Haber