Isıya ihtiyaç yok! Makinesiz evde saç nasıl şekillendirilir?

Evde saç şekillendirmek için hem düzleştirici hem de maşa gibi aletleri kullanabiliriz. Ancak bunlar biraz zamanımızı alabiliyor. Peki makinesiz evde saç nasıl şekillendirilir? Bu yöntemler için ısıya ihtiyaç yok! İşte detaylar!

Evde saç şekillendirmek için birkaç farklı yöntem vardır. O yöntemlerden bazılarını sizle paylaşacağız. Bu yöntemler saç şekillendirme için makine kullanmadan evde kullanabileceğiniz çok pratik yöntemlerdir. Ancak şuna dikkat etmede fayda var, buradaki yöntemler her saç tipine göre değişiklik gösterecektir. Siz yöntemleri denedikçe kendinize en uygun olanı bulabilirsiniz. Saç tipinize ve istediğiniz sonuca bağlı olarak farklı teknikleri deneyebilirsiniz. Ayrıca, saç şekillendirme ürünleri örneğin saç jeli, köpük veya sprey kullanarak da istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Peki makinesiz evde saç nasıl şekillendirilir? Bu yöntemler için ısıya ihtiyaç yok! İşte detaylar!

MAKİNESİZ EVDE SAÇ NASIL ŞEKİLLENDİRİLİR?

SAÇ TOKALARI

Temiz saçınıza hafif bir şekillendirici krem ya da köpük sürün. Ardından saç tokalarını kullanarak saçınıza bukleler yapın. Saç tokalarını takın, bir süre bekletin ve çıkarın. Bu sayede doğal bukleler elde edeceksiniz.

ÖRGÜ

Saçınızı yıkayın ve biraz nemli bırakın. Ardından saçınızı ince örgülerle örün ve bir gece boyunca bekletin. Sabah örgüleri çözdüğünüzde dalgalı saçlar elde edeceksiniz.

TOPUZ

Saçınızı toplayarak at kuyruğu yapın. Ardından saç tokası veya saç lastiği ile saçınızı toplu bir topuz yapabilirsiniz. Bu topuzu bir süre bekletin. Saçınızı açtıktan sonra doğal dalgalarınız olacak.

SAÇ SOSİSİ

Saç sosisi ısısız saç şekillendirme yöntemlerinden biridir. Saç sosisleriyle saçlarınızı dışarıya doğru sarın ve kapatın. Tüm saç tutamlarınız için bu işlemi yaptıktan sonra saçlarınızı bu şekilde bekletin. Bir gece bu şekilde yatmanız en iyi sonucu verecektir. Saçlarınızı açtığınızda müthiş dalgalara sahip olacaksınız.

Sonraki Haber