İSTE’de robot teknolojileri konuşuldu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nde kadın girişimciliğine yönelik yapay zekâ ve robot teknolojileri konularını temel alan konferans düzenlendi. Etkinliğe Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytemis Depci liderliğinde İSTE Kadın Girişimciler Topluluğu ev sahipliği yaptı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nde kadın girişimciliğine yönelik yapay zekâ ve robot teknolojileri konularını temel alan ‘Robot Teammate’ başlıklı konferans düzenlendi. Konferansta geleceğin teknolojisi ele alındı. Gençlerin bu alana yönlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması istendi. Robot teknolojisinin iş kazalarını azaltacağı savunuldu.

İSTE Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytemis Depci liderliğinde İSTE Kadın Girişimciler Topluluğu ev sahipliği yaptı. Konferansa İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Yeşim Ugutmen, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcileri, İSTE Kadın Girişimciler Topluluğu öğrenci temsilcilerinin yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta konuşan TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Yeşim Ugutmen, “Kadınların girişimcilik ruhunu arttırmak, fark yaratmak ve bunlarla görünür olmak en önemli amacımız.” dedi.

‘İŞ KAZALARI AZALACAK’

Robot İstihdam Ajansı kurucusu Canan Alkın yaptığı konuşmada yapay zekâ ve robotların yer aldığı üretim yerlerinde, fabrikalarda özellikle işgücü ihtiyacını karşılayacağından ve iş kazalarının neredeyse hiç olmayacağını ileri sürdü. Alkın, “Dünyada neredeyse her sektör robotlarla yeniden şekilleniyor.Bu durum hem çalışanlar hem de işveren açısından pek çok kolaylığı beraberinde getirirken konforu da arttıracak.” dedi.

Öğrencilere ve kendini bu değişimin parçası olarak görmek isteyenlere olası iş imkanlarını da anlatan Alkın, katılımcıların sorularını da cevapladı.

Doç. Dr. AytemisDepci ise konuşmasında amaçlarının gençlere bu alanda yol göstermek olduğunu belirterek, “Topluluğumuzu, kendini geliştirmeye açık ve girişimci olmak isteyen tüm İskenderun Teknik Üniversitesi kadın öğrencilerimizin teknolojinin desteği ile girişimcilik ve gelir yaratma becerilerini hayata geçirebilmeleri için yol göstermek amacıyla kurduk. Hayallerindeki girişimcilik projelerini gerçekleştirmek isteyen öğrencilerimize temel bilgi, danışmanlık ve eğitimleri alabilmeleri için akademisyenlerimizin ve TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulunun değerli destekleri ile yol göstermeyi hedefliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ise gençlerin ufkunun açık olması gerektiğini vurgulayarak, “Dünya değişiyor ve bu değişim hayatın her alanını derinden etkiliyor. Değişimi izleyen değil, takip eden ve ona yön veren bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Alanında uzman değerli iş insanları ve yöneticileri de İSTE’de ağırlayarak öğrencilerimize mesleki tecrübelerini sunmaları için imkânlar sağlıyoruz. Bu amaçla kadın girişimciliğine yönelik robot teknolojisiyle alakalı değerli bilgilerini İSTE ailesi ile paylaşan Canan Alkın’a müteşekkir olduğumu belirtmek isterim. Öğrencilerimizin ufkunun her zaman açık olmasını dilerim.” dedi.

Sonraki Haber