'İşler aksamadan yönetim bizi anlamayacak'
Ege Üniversitesi Hastane yönetimiyle yetkili sendika Sağlık-İş, önceki gün tekrar masaya otursa da görüşme olumsuz sonuçlandı. İşçiler süresiz oturma eylemi başlattı. Sendika, yetkililerden seslerini duymasını istedi
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) ve Hastane yönetimi arasında mayıs ayında imzalanan toplu iş sözleşmesi krizi devam ediyor. Toplu sözleşmeden doğan alacaklarının ödenmesi için bir haftadır eylemde olan işçiler başarıya ulaşana kadar mücadele etmekte kararlı. Sağlık-İş Sendikası ve Hastane yönetimi arasında yapılan son görüşmede, işçilerin alacaklarının yatırılması için Maliye Bakanlığından gelen ödemenin Hastane’nin diğer borçlarının kapanması için kullanıldığı söylendi. İşçiler ise o gece oturma eylemine başladı. Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban, "İşler aksamadan yönetim bizi anlamayacak." dedi.
6 AYDIR HAKLARINI ALAMIYORLAR
Aydınlık’a konuşan Sarıçoban, "Biz burada sıradan bir kurumda değil, hastanede çalışıyoruz." dedi ve ekledi: "İnsanlar buraya şifa bulmaya geliyor, gelen vatandaşlar hizmetten geri kalmasın istedik ama maalesef ödemeyi yine alamadık. Türkiye’de hakkını alamayan hastane işçisi kalmadı diyebilirim ancak Ege Üniversitesi'nde aynı durum söz konusu değil. Biz burada 6 aylık bir süreçten bahsediyoruz. O parayı 6 ay içinde verebilirlerdi ama yönetimin öncelikleri ne yazık ki farklı."
MİLLETVEKİLLERİNİ DESTEĞE ÇAĞIRDI
Sarıçoban, yetkililere greve destek davetinde bulundu: "Burası bir kamu kurumu ve biz olmadan işlerin aksadığının da farkındayız. Ama hakkımızı istiyoruz. Başta Ege Üniversitesi yönetimi olmak üzere bu ülkeyi, bu şehri yöneten herkesin sesimizi duymasını istiyoruz. Bir tane milletvekili dahi destek ziyaretinde bulunmadı. Bu hafta içi Vatan Partisi ve Emek Partisi bizleri ziyarete geldi. Meclis'e de şehri yöneten belediye başkanına da çağrımızdır, onları da buraya bekliyoruz."
BAKANLIKTAN GELEN İŞÇİYE VERİLMEDİ
Kritik servislerdeki işçilerin, eylem alanında değil iş başında olduğunu belirten Sarıçoban "Çünkü bu iş sağlık işi, hafife alamayız. Ancak şunu görüyorum, işler aksamadan yönetim de bizi anlamayacak." dedi. Sarıçoban, "Çözüme açık olsunlar iş başı yapalım diyoruz. Para gelmiyor dediler, yönetimden önce sendikamızın genel başkanı iki defa Maliye Bakanlığını aradı. Hızlandırma talebinde bulundu. Daha sonra para geldi ve parayı başka yere kullandılar." diye konuştu. "Sağlık işi ekip işidir." diyen Sarıçoban, işçilerin hakkının verilmesini istedi.
TÜRK-İŞ YALNIZ BIRAKMADI
Grevin ilk gününden beri sahada olan TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak TÜRK-İŞ'in daima üretimden yana olduğunu söyledi ve ekledi: "Sağlık-İş Sendikası'nın yaptığı en uzun grev oldu. Bilim yuvasının içinde maaşların tartışılması bizi üzüyor. Burada bilimi tartışmamız, hastalara hizmet etmemiz lazım. Biz çözümden, üretimden yanayız. Masada bu sorunları bitirmek istiyoruz ancak muhatap bulamıyoruz."
AYDINLIK’IN YERİNİ AYIRDILAR
Ege Üniversitesi Hastanesi çalışanları, gün geçtikçe daha büyük bir coşkuyla mücadelelerine sarılıyor. Özellikle kadın işçiler hem en önde duruyor. Çocuklarını da eyleme katan anneler grev alanını renklendiriyor. Hastaneye hizmet almaya gelen vatandaş ise işçiye küskün değil. Aksine, arabalarla ve yaya olarak grev yerinin yanından geçen vatandaşlar, korna ve alkışlarla desteklerini iletiyor. İlk günden bu yana işçiyi yalnız bırakmayan Aydınlık da grev alanına yerleşmiş oldu. İşçiler "Her gün bizimle buradasınız. Size oturacak yer ayırdık." dedi. Umutla gülümseyen işçiler, kararlı mücadelelerinde zafere kadar yılmayacaklarını gösteriyorlar.