İsmini duyanlar şaşırıyor! Türkiye'de adaşı yok

Türkiye'de kendisinden başka kimsede bulunmayan bir ismin sahibi olan 67 yaşındaki adam, adının alışılmadık ve tek olması nedeniyle pek çok zorlukla karşılaşıyor. Adaşı bulunmayan adamın ismini duyanlar şaşırıyor.

Türkiye'de kimsede bulunmayan bir ismin sahibi olan 3 çocuk babası 67 yaşındaki adam, isminin "alışılmadık" olması nedeniyle pek çok zorlukla karşı karşıya kalıyor. Başka hiç kimsede bulunmayan bu ismi gerçekten taşıdığını ispat etmek için ise herkese kimliğini göstermek zorunda kalıyor. İşte o ilginç isim...

TÜRKİYE'DE O İSİMDEN BAŞKA YOK

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan "Enson Çoban" isimli, 3 çocuk babası 67 yaşındaki vatandaş, isminin Türkiye'de tek olması sebebiyle büyük şaşkınlıkla karşılandığını, bu nedenle birçok yerde kendisine inanılmadığını söyledi. Resmi kurumlarda ve bankalarda karşılaştığı görevlilerin, adını duyduğunda şaşırdığını belirten Enson Çoban, insanları inandırmak için çoğu zaman kimliğini, hatta evlilik cüzdanını bile göstermek zorunda kalıyor.

İŞTE O İSMİN HİKÂYESİ

Yıllardır yol yapım şantiyelerinde işçi olarak çalıştıktan sonra memleketi Amasya’nın Suluova ilçesine yerleşen evli ve 3 çocuk babası Enson Çoban, "Benden önce 6 kardeşim olmuş. Doğduğumda komşularımız 'bu kadar çocuk yeter, en son bu olsun' demişler. Annem ve babam da bana ‘Enson’ adını vermişler. Ama sonra bir kardeşim daha olmuş," dedi.

Adını duyan görevlinin "Yabancı isim sandım," dediği Enson Çoban, kimsede olmadığı için güzel bulduğu adını değiştirmeyi düşünmediğini ifade etti.

Sonraki Haber