İsrail alarmda! Kuzeydeki kentler vuruldu

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki kentleri hedef aldı. Genel Sekreter Nasrallah'ın şehadetinden sonra başlatılan operasyon İsrail'de paniğe sebep oldu.

Yakın Doğu Haber'in aktardığına göre Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehadetinden sonra Gazze'deki direnişi desteklemek ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına misilleme olarak ülkenin kuzeyindeki kentleri vurmaya başladı.

Hareket direkt olarak İsrail'in kuzey kentlerini ve bu kentlerin biraz daha aşağısındaki kentleri hedef alıyor.

İŞTE HİZBULLAH'IN HEDEF ALDIĞI KENTLER

Hizbullah, gün içinde Saar yerleşim birimine bir roket, Roş Pina yerleşim birimine ise başka bir roket fırlattı.

Hareket ayrıca Mitspe yerleşim yerine bir roket atarken, Maalot yerleşim yerini 50 roketle bombaladı. Daha önce, direniş Sada bölgesinde İsrail işgal askerlerinin bir hareketini topçu atışlarıyla hedef aldı.

Hizbullah yaptığı açıklamayla bu operasyonların Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını ve onların cesur ve onurlu direnişini desteklemek, Lübnan'ı ve halkını savunmak ve İsrail'in şehirlere, köylere ve sivillere yönelik acımasız saldırılarına yanıt vermek için yapıldığını vurguladı.

İSRAİL PANİK HALİNDE

Bu gelişmeler ışığında, Safed şehri ve civarında, Taberiye'nin kuzeyinde, Roş Pina'da ve Taberiye'nin batısından Akka kentine kadar Aşağı ve Batı Celile'de onlarca yerde sirenler çaldı. El-Meyadin televizyonuna göre, Ramallah çevresindeki yerleşim yerlerinde de siren sesleri duyuldu.

İsrail medyası, Maalot Tarşiha'ya bir roket düştüğünü doğruladı.

Günün erken saatlerinde direniş güçleri, Ramat David hava üssü ve havaalanını Fadi-3 roketleriyle, Kfar Giladi yerleşimini ise Fadi-1 roketleriyle hedef aldı.

Hizbullah'ın bu operasyonları, İsrail'in güneydeki çeşitli bölgeleri ve köyleri, Bekaa Vadisi'ni ve Beyrut'un güney banliyölerini vuran geniş çaplı saldırısına rağmen gerçekleşti.

OKULLAR TATİL EDİLMİŞTİ

İsrail altı gün önce yayımladığı açıklamayla ülkenin kuzeyinde olan okulların Hizbullah saldırıları dolayısıyla tatil ediğini açıklamıştı. Ülkenin okullara dair bu kararın iptal edildiğine dair herhangi bir açıklama bulunmuyor.

YEMEN DE SALDIRI BAŞLATTI

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Yemen'den atılan balistik füze, hava savunma sistemleri tarafından İsrail hava sahasının dışında imha edildi. Tel Aviv yakınlarında patlama sesleri duyuldu.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, çalan saldırı alarmları nedeniyle sığınağa giderken kaza ya da panik yaşayanlar dışında herhangi bir yaralı çağrısı almadıklarını açıkladı.

Söz konusu balistik füze saldırısı Yemen'den son 48 saatte düzenlenen ikinci balistik füze saldırısı olarak kayıtlara geçti.

Sonraki Haber