İsrail askerleri evini kurşunladığı Filistinli ile dalga geçti

İsrail askerleri Batı Şeria'daki evini kurşunladıkları Filistinli ile dalga geçti. İsrail'in Batı Şeria'ya yaptığı baskın 14 saat sürdü.

İsrail'in hem Gazze'de hem de Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik yıldırma politikaları devam ediyor. İsrail son olarak Batı Şeria'daki Tulkerim kentine 14 saatlik bir baskın düzenledi.

İsrail askerleri bugün Tulkerim'e düzenlediği ve 14 saat süren baskında, Ektaba ilçesinde yaşayan Ahmed Nasr (30) isimli Filistinlinin evini kurşun yağmuruna tuttu.

AA muhabirine yaşadıklarını anlatan Nasr, eşi ve 3 yaşındaki ikizleriyle birlikte evde bulundukları sırada İsrail kurşunlarının hedefi olmaktan son anda kurtulduklarını belirtti.

EVİ KURŞUN YAĞMURUNA TUTUP ÜZGÜNÜZ DEDİLER

Nasr, "Sabah evin dört bir yanından gelen kurşun sesleriyle uyandık. Yaklaşık 40 dakika boyunca eşim ve çocuklarımla birlikte yatağın altından çıkamadık. Ne oluyor? diye birkaç kez bağırdım ama nafile. Babamın evin önüne park ettiği otomobil Energa anti-tank füzesiyle vuruldu ve tamamen yandı." dedi.

Evde "aranan" bir kişi olduğunu iddia eden İsrail askerlerinin yaptıkları arama sonucu kendisi, eşi ve çocuklarından başka kimseyi bulamadığını kaydeden Nasr, şöyle devam etti:

"Evden çıktıktan sonra bir asker bana 'iki saat önce evin güzeldi ama şu an kullanılamaz halde, üzgünüz' dedi. Ne diyebilirim ki, evim kullanılamaz halde, her yer kurşunlandı, babamın otomobili yandı, İsrail askeri de bana 'üzgünüz' diyor."

Sonraki Haber