İsrail askerleri vahşete doymuyor! Öldürdükleri Filistinliyi çatıdan attılar! HAMAS: Barbarlık ve vahşet!

İsrail ordusu Gazze şeridinde sivil katliamlarında vahşetin boyutlarını artırdı. Cenin’de öldürdüğü bir Filistinliyi çatıdan attı! HAMAS, yaşananların, İsrail’in katliam ve suç işlemek için bir bahaneye ihtiyacı olmadığını gösterdiğini söyledi.

İsrail askerleri dün Gazze’nin Cenin kentinde bir evi ablukaya aldı, saldırdı, burada beş Filistinliyi katletti. Kana doymayan İsrail askerleri, daha sonra eve girerek öldürdükleri bir Filistinlinin cansız bedenini ayağıyla tekmeleyerek çatıdan aşağı attı. Kan donduran anlar başka bir binadan kameraya alındı.

ATEŞ AÇTI ROKET ATTI

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail askerleri Cenin kentindeki Kabatiya beldesine baskın düzenledi. İsrail askerleri burada Filistinlilere ait bir evi kuşattı.

Bölgedeki İzzet Ebu er-Rab Okulu yakınlarında konuşlanan İsrail özel kuvvetleri kuşatılan eve ateş açtı ve roket attı. Saldırıda 3 Filistinli hayatını kaybetti.

GERÇEK MERMİYLE VURDULAR

Saldırıya ilişkin yayımlanan görüntülerde, İsrail askerlerinin evin çatısına çıkarak, ölen Filistinlilerin naaşlarını sürükleyerek dışarı çıkardığı ve sonra da bir cesedi tekmeleyerek aşağı attığı görüldü.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, kuşatma altındaki evin yakınında ve okulun çevresinde gerçek mermiyle 8 kişi, bir askeri aracın bir kamu aracına çarpması sonucu da 2 kişi yaralandı.

İsrail askerleri, Filistin Kızılayının kuşatılan eve ulaşmasını da engelledi!

HAMAS'TAN TEPKİ

HAMAS’tan görüntülere tepki geldi. İsrail askerlerinin uluslararası toplumun sessizliği ve ABD’nin siyasi ve askeri koruması nedeniyle böyle pervasızca hareket ettiği, bunun “suçlar zincirinin bir halkası” olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Şehit naaşlarını çatılardan atarak gerçekleştirdiği vahşi görüntüler, işgal ordusunun, uluslararası toplumun sessizliği ve ABD’nin siyasi ve askeri koruması altında, bir yıldır Gazze'de halkımıza yönelik katliam ve soykırım uygulayan barbarlığını ve vahşetini bir kez daha teyit etmektedir. Bu, faşist işgal devletinin halkımıza ve bölge halklarına karşı katliam ve suç işlemek için bir bahaneye ihtiyacı olmadığını göstermektedir.”

Açıklamada öldürülen Filistinlilerin cenazelerine yapılan çirkin muamelenin kınanması gereken bir suç olduğu vurgulandı.

İlerleyen saatlerde İsrailli teröristlerin Kabatiya beldesine düzenlediği baskında 2 Filistinli daha hayatını kaybetti, ölü sayısı 5’e yükseldi. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun araçlarını ve askerlerini Kabatiya beldesinden çektiğini ve buraya giden yolların açıldığını bildirdi.

EVLERE HAVA SALDIRILARI

Öte yandan İsrail savaş uçağı, Gazze belediyesine ait piknik alanı yakınındaki Ebulhatal ve Ziyaret ailelerine ait bir evi de hedef aldı. WAFA’nın aktardığına göre hava saldırısı sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişi de yaralandı.

WAFA'nın haberinde ayrıca İsrail güçlerinin Gazze şehrinin güneydoğusundaki bazı konutlar ile Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampının kuzeyinde birkaç binayı havaya uçurduğu ifade edildi.

AA muhabirinin, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Avde Hastanesindeki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, bu saldırıda içinde çocukların da olduğu 9 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

BASİRETSİZ UCM!

Putin'e gelince bir ayda çıkan tutuklama kararı,
Netanyahu için 4 aydır bekliyor

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Ön İnceleme Dairesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında 20 Mayıs’ta “tutuklama” talebinde bulunmuştu. Üzerinden 4 ay geçti…

Oysa konu Rusya olunca UCM hızla karar vermişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkındaki yakalama kararını, Başsavcının talebinin üzerinden 24 gün geçtikten sonra veren Mahkemenin, Filistin davasında yavaş hareket ettiği belirtiliyor.

UCM Başsavcılığı, 22 Şubat 2023 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarılmasını talep ederken, Mahkeme 18 Mart 2023 tarihinde Putin ve Lvova-Belova hakkında tutuklama kararı verdi.

Sonraki Haber