İsrail Gazze'de bir gazeteciyi daha acımasızca öldürdü! Önce vurdu, sonra tahliyesine izin vermedi...

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güney kesiminde yer alan Han Yunus şehrine düzenlediği saldırılarda Al Jazeera kameramanı Samer Abudaqa hayatını kaybetti.

İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği yoğun saldırılarına devam ediyor. İsrail ordusunun havadan, karadan ve denizden gece gündüz sürdürdüğü saldırıları dünyaya duyurmak için bölgede bulunan gazeteciler de İsrail askerleri tarafından hedef alınıyor. El Cezire kanalının kameramanı Samer Ebu Daqqa, Gazze'deki savaşı takip ederken İsrail ordusunun Han Yunus'ta düzenlediği saldırıda öldürüldü.

İSRAİL ÖNCE VURDU, SONRA TAHLİYESİNE İZİN VERMEDİ!

Ebu Daqqa, Filistinli gazeteci Wael al-Dahdouh ile birlikte hedef alındı. Al-Dahdouh, kısa bir zaman önce İsrail'in hava saldırısında ailesinin çoğunu kaybetmişti. Diğer gazeteciler ve sivil savunma çalışanları da Han Yunus'taki Farhana Kız Okulu yakınlarına İsrail füzesinin isabet etmesi sonucu vuruldu.

Al Dahdouh, yaralarına rağmen hastaneye ulaşmayı başarırken, Ebu Daqqa'nın durumu kritikti ve tahliye edilemedi. Nasır Hastanesi'nde tedavi gören Al Dahdouh, cenazesi okulda kalan meslektaşnın adını sayıklayadı.

İsrail güçleri, ağır yaralanan Filistinli gazetecinin tahliyesine izin vermeyerek altı saat sonra ölümüne yol açtı.

Sonraki Haber