İsrail günler sonra açıklama yaptı, Lübnan'a yapılan siber saldırıları üstlenmedi! 'Biz yapmadık'

İsrail'den, Lübnan'da 17-18 Eylül tarihlerinde önce çağrı cihazlarının ve sonra telsizlerinin patlatılmasına ilişkin ilk açıklama geldi. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, saldırılarla İsrail'in ilgisi olmadığını iddia etti.

Lübnan'da iki gün peş peşe telsiz ve çağrı cihazları siber saldırı sonucu infilak etmişti. Çok sayıda can kaybı ve yaralının olduğu saldırıdan sonra Hizbullah İsrail'e işaret etmiş fakat İsrail'den açıklama yapılmamıştı. Saldırıdan günler sonra İsrail'den açıklama geldi.

Habertürk’te yer alan habere göre İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, saldırılarla İsrail'in ilgisi olmadığını öne sürdü.

Sky News'e konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog şunları söyledi:

"Öncelikle, bu veya şu operasyon kaynağıyla herhangi bir bağlantıyı kesin olarak reddediyorum. Bu savaşta korkunç trajediler yaşanıyor ve biz asla oraya varmak istemiyoruz, ancak kendimizi savunma hakkımız var ve gerçek İsrail'in kuzeyinde barış için yaşayan İsrailliler, Müslümanlar, Hristiyanlar, Dürziler ve Yahudiler öldürüldü.

Bir yıl boyunca evlerinden tahliye edildiler ve Hizbullah füzelerini halkımıza durmadan göndermeye devam ediyor, kendimizi savunma hakkınız var."

'SALDIRILARLA İLGİMİZ YOK'

Lübnan'da iki gün peş peşe yaşanan siber saldırılarda İsrail'in sorumlu olup olmadığına yönelik soruyu yanıtlayan Herzog, "İlgimiz yok, sadece orada çok sayıda Hizbullah düşmanı olduğunu söylemekle yetindim, bugünlerde oldukça fazla. Hizbullah Lübnan'ı boğuyor (ve) yok ediyor, Lübnan'da tekrar tekrar ve tekrar kargaşa yaratıyor.

Sonraki Haber