‘İsrail ile ilerleme kaydettik’ mesajı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmanın canlandırılmasının Tahran üzerindeki ekonomik yaptırımları kaldırmasına bağlı olduğunu ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmanın canlandırılmasının ABD Başkanı Joe Biden’ın, önceki başkan Donald Trump’ın izlediği “maksimum baskı” politikalarını terk etmesine ve Tahran üzerindeki ekonomik yaptırımları kaldırmasına bağlı olduğunu ifade etti. Abdullahiyan’ın bu açıklaması, ABD'nin nükleer müzakerelere liderlik eden en üst düzey yetkilisi ve İran Özel Temsilcisi Robert Malley’in ‘müzakerelerin başarılı olma ihtimalinin başarısız olma ihtimalinden daha az olduğu’ ifadesini kullanmasının ardından geldi.

Abdullahiyan önceki gün İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na katıldı. İranlı Bakan, forumda yaptığı konuşmada, “İran Batı’nın ekonomik yaptırımlarının kaldırılmasını nükleer görüşmelerin önündeki ana engel olarak görmeye devam ediyor. En önemlisi, ekonomik yaptırımları etkin bir şekilde kaldırmaktır. En önemlisi Trump döneminden kalma maksimum baskı politikalarıdır... kaldırılmalıdır. Doğrudan görüşmelerden bahsediyorsanız, bize Başkan Trump’tan farklı olduğunu ispat etmelisiniz” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber