İsrail müzakere süreci dinlemiyor

İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılar nedeniyle, son 24 saatte aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 51 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı saldırılarda can kaybı 40 bini aşarken, insanlık felaketi gün geçtikçe daha da derinleşiyor.

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal İsrail'in saldırılarına ilişkin Telegram hesabından açıklama yayımladı.

Basal, İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar sonucu son 24 saatte aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 51 Filistinlinin öldürüldüğünü belirtti.

Sözcü Basal ayrıca saldırılarda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere çok sayıda kişinin de yaralandığını kaydetti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 589'u çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 534 Filistinli öldü, 93 bin 778 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İSRAİL MÜZAKERE SÜRECİ DİNLEMİYOR

İsrail ile HAMAS arasında dolaylı müzakerelerin son turunun yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de ABD, Katar ve ev sahibi ülkelerin yetkilerinin katılımıyla gerçekleşmesi beklenirken İsrail, müzakerelere varan süreçte Gazze Şeridi'ndeki şiddetini sürdürüyor.

İsrail ordusu, Gazze kentinin batısında yer alan Jarada ve Abdo ailesine ait bir eve saldırı düzenledi. Saldırı sonucu binada yangın çıktı.

Sivil savunma ekipleri ile birlikte bölge sakini Filistinliler, saldırı sonrası yangın söndürme ve arama kurtarma çalışması başlattı.

İsrail ordusu, daha önceden güvenli bölge diye Filistinli sivilleri göçe zorladığı alanlara yeniden zorla tahliye emirleri gönderirken yeni saldırılar başlatacağını duyuruyor.

'ARABULUCULARIN ÇABALARINA OLUMLU YANIT VERİLMELİ'

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefonda görüştü.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varılması için arabulucuların çabalarına olumlu yanıt verilmesinin önemini vurguladı.

Sisi ayrıca, bölgede sürdürülebilir istikrarın sağlanması için, ilgili uluslararası meşruiyet kararlarına uygun olarak iki devletli çözüm temelinde bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını öngören kapsamlı bir siyasi sürecin gerektiğini de dile getirdi.

İSRAİL GAZZE'NİN GÜNEYİNE SALDIRDI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerine düzenlediği saldırılarda 7 Filistinli hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail keşif uçağı, Refah kentinin doğusundaki Meşru Amer bölgesinde Filistinlilerin toplandığı alanı bombaladı. Saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi.

Sonraki Haber