İsrail ordusu Nasrallah'ın öldürüldüğünü iddia etti, Nasrallah'ın ofis müdürü yalanladı

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Beyrut'ta düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü ima etti. Hizbullah konuyla ilgiliresmi açıklama yapmadı ancak Nasrallah'ın ofis müdürü Ali Cabir’e ait olduğunu belirtilen ses kaydında iddia yalanlandı.

İsrail ordusu, "Nasrallah artık dünyayı terörize edemeyecek" diyerek Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü ima etti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı da ordunun verdiği bilgiye atıf yaparak "İsrailli IDF Hizbullah terör örgütünün lideri ve kurucularından Hasan Nasrallah'ın, Hizbullah Güney Cephesi Komutanı Ali Karki ve diğer Hizbullah komutanlarıyla birlikte dün ortadan kaldırıldığını doğruladı. Nasrallah artık dünyayı terörize edemeyecek." paylaşımı yaptı.

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, "Beyrut'un güneyindeki Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesine cuma akşamında düzenlenen saldırıda Hizbullah'ın kurucu liderlerinden ve mevcut Genel Sekreteri Nasrallah'ın yanı sıra grubun Güney Komutanı Ali Keraki ve diğer liderlik kadrosunu öldürdük." ifadelerine yer verildi.

'HAŞİM DE NASRALLAH DA YAŞIYOR'

Gazeteci Cevat Gök ise Lübnan’daki bağlantılarından kendisine gelen ses kaydını Aydınlık'la paylaştı. Gök, ses kaydının Nasrallah'ın ofis müdürü Ali Cabir’e ait olduğunu, İsrail'in 'öldü' açıklamasına karşı açıklama yapıldığını belirtti. Kayıtta, "Komutanlar hayatta." deniliyor.

'AZMİMİZ KIRILSIN DİYE YAPIYORLAR'

Ses kaydında şu ifadeler yer aldı:

"Yoldaşlarım, kardeşlerim, biz şu an silahlı savaştan daha çok psikolojik savaş kurbanlarıyız. Liderin öldüğünü duyan savaşçılar ve arkada savaşçılara destek olanların zaafiyet göstererek, savaşa, zafere olan inançlarını sarsmak amacıyla düşman tarafından yürütülen bir psikolojik savaştayız.

"Biz tarihimize bakmalıyız. Bizi kimse tarihimizden koparamaz. Tarihe Uhud savaşına gidersek bu oyunun aynısının yaşandığını görürüz. Orada da Hazreti Muhammed'in öldüğü yalanı yayılmış. Bunu duyan Müslümanların büyük bir bölümü endişeye kapılarak zaafiyet gösterip savaş alanını terketmiştir. Hamza da şehit olmuştur. Meydanda sadece Hazreti Muhammed efendimiz ve birkaç kişi kalmıştı.

"İşte o zaman birisi Muhammed öldüyse Allah'ı ölmedi diyerek kaçanların geri dönmesini sağlamıştır. Bundan ders çıkarmalıyız. Davamız hiçbir koşulda ölmeyecektir. Allah şahidim olsun ki liderimiz hayatta ve görevinin başındadır. Liderimizle birlikte Kudüs'te namaz kılacağız."

Sonraki Haber