İsrail özellikle hastane ve ambulans vuruyor!

Gazze’de saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 560 oldu. Bombardımanda yıkılan evlerin enkazlarında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Sema el-Mısri isimli 6 aylık bebek enkazdan sağ kurtarıldı.

Gazze'de yıkılan evin enkazı altında kalan 6 aylık Sema el-Mısri isimli bebek, Filistin Sivil Savunma ekiplerinin çalışmaları sonucu sağ olarak kurtarıldı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hastane ve ambulansları kasıtlı olarak hedef aldığı belirtildi. Saldırılarda 2 bin 900 kişi yaralandı. Bir bebek enkazdan sağ kurtarıldı.

Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Keyle, İsrail'in hastane ve ambulansları kasıtlı olarak hedef aldığını söyledi.

Uluslararası topluma İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki tedavi merkezlerine, araçlara ve ambulans ekiplerine yönelik saldırganlığının önüne geçilmesi çağrısında bulunan Keyle, sağlık ekiplerinin hedef alınmasının uluslararası hukukun ve teamüllerin büyük bir ihlali olduğunu vurguladı.

ENDONEZYA HASTANESİ’Nİ VURDU

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda bir hastane personelinin öldürüldüğünü, bazı hastane çalışanları ile vatandaşların yaralandığını duyurmuştu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 560 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 900 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail basınında, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 800'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği, 2 bin 400 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Enkazlarda arama kurtarma çalışmaları yapılıyor.

BATI ŞERİA’DA SALDIRI SÜRÜYOR

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil kentinde de Ahmed Ebu Türki'yi (28) öldürdü. Kudüs ve Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 16'ya yükseldi.

İsrail saldırılarında özellikle sivilleri hedef alıyor.

İSRAİL SALDIRISINDA KENDİ VATANDAŞLARINI VURDU

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırısı sonucu rehin aldıkları 4 İsraillinin öldüğünü iddia etti.

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in dün gece ve bugün Gazze'ye düzenlediği bombardımanın, Kassam Tugaylarının elinde bulunan 4 İsraillinin ve bir Kassam Tugayı mensubunun ölümüyle sonuçlandığını öne sürdü.

Saldırıda öldüğü iddia edilen İsraillilerin kimliğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Sonraki Haber