İsrail panikte: Demir Kubbe yine çöktü! Hizbullah, Netanyahu'nun evini hedef aldı! Giriş çıkışlar kapatıldı

Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracı (İHA) İsrail'in kuzeyinde Kayserya kentinde Netanyahu'nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etti. İsrail hükümeti konuyla alakalı habere yayın yasağı getirirken Hizbullah'tan henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu, Lübnan'dan İsrail hava sahasına doğru üç İHA'nın girdiğinin tespit edildiğini ve ikisinin imha edildiğini belirtti. Bir İHA'nın Kayserya kentinde bir yapıya isabet ettiği ancak yaralı olmadığı belirtildi.

Saldırı sırasında, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya kentindeki Mossad ve askeri siber istihbarattan sorumlu "8200 Birimi" ortak üssü Glilot Üssünde alarmlar çaldı.

İsrail ordusu, başka bir İHA'nın sızmış olması ihtimalinin kalmadığını savundu.

İsrail polis sözcülüğü yaptığı açıklamada, Kayserya kentinde İHA'nın bir binaya isabet etmesi nedeniyle polisin yoğun biçimde bölgede konuşlandığı, herhangi bir patlayıcı parça bulunması ihtimaline karşı arama-tarama yaptığı belirtildi.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Öte yandan, İsrail polisinin Netanyahu'nun evinin çevresine çok sayıda birlik gönderdiği ve kentte buraya çıkan yolların giriş-çıkışlarını kapattığı bildirildi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Netanyahu'nun konutu çevresinde güvenlik için kurulmuş beton bloklar ve bekçi kulübesinin bulunduğu alanın çevresine sağlık ekipleri ve polisin yoğun biçimde toplandığı görüldü. İsrail'de hükümet, konuyla alakalı habere yayın yasağı getirdi.

İSRAİL HABERİ DOĞRULADI

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun evinin yakınına İHA düştüğü bilgisi, Başbakanlık Ofisi tarafından da doğrulandı.

Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Sezariye'deki özel konutunun bu sabah erken saatlerde Lübnan'dan yapılan bir insansız hava aracı saldırısında hedef alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Başbakan Benjamin Netanyahu ve eşi Sara'nın saldırı sırasında evde olmadıkları ve olayda yaralanan olmadığı iddia edildi. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde ise Netanyahu'nun Ofisinin, onun nerede olduğu ve saldırı anında Sezariye'de bulunup bulunmadığı konusunda yorum yapmayı reddettiği belirtildi.

Sonraki Haber