İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Batı Şeria uyarısı

İsrail Savunma Bakanı Gallant, Batı Şeria'nın öfke patlaması eşiğinde olduğunu belirtti. Gallant ülkesinin zor zamanlar yaşayacağını belirtti.

İsrail Savurma Bakanı Yoav Gallant'ın bu haftaki hükümet toplantısında Batı Şeria'da öfke patlaması yaşanacağını düşündüğünü söyledi.

Maariv gazetesinin haberine göre bakan ve emniyet yetkilileri, "bu durumda bir değişiklik olmadığı sürece İsrail'de yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanacak bir gerilimle karşılaşabileceklerini" dile getirdi.

İSRAİL'İN BATI ŞERİA'DA BASKISI SÜRÜYOR

Filistin topraklarını gasbeden fanatik İsrailliler ile Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in sık sık Mescid-i Aksa'ya yaptıkları baskınlar bölgedeki tansiyonun yükselmesine neden oluyor.

Öte yandan, İsrail askerleri ile gaspçı İsrailliler sık sık Batı Şeria'daki kent ve kasabalara baskın düzenleyerek Filistinlilere saldırıyor. İsrail'in bu saldırıları son 15 gündür özellikle Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına yoğunlaştı. Bu kentlere düzenlenen saldırılarda son 15 günde onlarca kişi hayatını kaybederken yüzlercesi yaralandı.

Sonraki Haber