İsrail'de 7 kişi daha tutuklandı! İran'a casusluk yaptıkları iddia edildi

İsrail'de 7 kişi, İran adına İsrailli bir nükleer bilim adamına ve İsrail'in merkezinde bir belediye başkanına suikast düzenlemeyi amaçladıkları iddiasıyla tutuklandı.

İsrail'de Doğu Kudüs'te yaşayan yedi kişi, İsrailli bir nükleer bilim adamına ve İsrail'in merkezinde bir belediye başkanına İran adına suikast düzenlemek de dahil olmak üzere, İsrail'de saldırı planladıkları iddiasıyla tutuklandı.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

The Times of Israel'in haberine göre, 7 kişilik çetenin lideri olan 23 yaşındaki şahsın İranlı bir ajan tarafından işe alındığı iddia edildi. Şüphelilerin hiçbirinin suç kaydı bulunmadığı öğrenildi. Yedi kişilik çetenin yaklaşık iki yıl boyunca faaliyet gösterdiği ve İran tarafından Gazze'de bulunan rehinelerin serbest bırakılmasını talep eden grafitiler ve Kudüs'te vandalizm de dahil olmak üzere çeşitli görevler verildiği, ayrıca çeşitli yerlerin fotoğraflarını çekmekle görevlendirildiği iddia edildi.

Çetenin lideri olan 23 yaşındaki şahsa, İsrailli nükleer bilim adamının fotoğrafı ve adresi verildiği ve başarılı olması halinde kendisine 53 bin dolar ödeneceği söylendiği iddia edildi. İsrail medyasının iddiasına göre İran adına eylem için hazırlıklara başlayan şahıs ve çetesi, saldırıya geçemeden tutuklandı.

İsrail'in Kan News kanalına göre, çete lideri sorgu sırasında "bir İranlının kendisine yaklaşmasından gurur duyduğunu" söyleyerek suçlamaları kabul etti.

7 İSRAİLLİ DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞTI

İsrailli savcılar tarafından dün, İran için casusluk yaptıkları şüphesiyle yedi İsraillinin tutuklandığı belirtilmişti. İsrail Eyalet Savcılığı bu olayın son yıllarda soruşturulan en ciddi vakalardan biri olduğunu vurgulamıştı.

Sonraki Haber