İsrail'de Netanyahu'nun görevden el çektirilmesi tartışılıyor

Benjamin Netanyahu ismi ülkesinde tartışılıyor. Görevden el çektirilmesi konusunda kendi partisi içinde dahi birtakım tartışmaların olduğu belirtildi. Başbakan'ın gelecek seçimleri kaybedeceğinden endişe eden Likud partisi üyeleri, isyan bayrağını açmaya hazırlanıyor.

İsrail'de yayın yapan Kanal 13 televizyonunun bildirdiğine göre Benjamin Netanyahu'nun partisi Likud'da Başbakana karşı çatlak sesler çıkıyor. İsyan bayrağı açmaya hazırlananlar arasında bakan ve miletvekili düzeyinde partililerin de bulunduğu iddia edildi.

GİZLİ GÖRÜŞMELER

Likud üyesi bakanlar ve milletvekillerinin aralarında görüştükleri ve Netanyahu'dan güvenoyunu çekerek başbakanlıktan düşürmeyi planladıkları öne sürüldü.

Haberde iddiaların çok ciddi olduğu ve isyancı Likud üyelerinin muhalefet liderleriyle karşılıklı gizli görüşmeler yaptığı istihbaratı verildi. Likud içindeki Netanyahu karşıtı grubun hedefinin önce Başbakanı devirmek ardında da yeni bir liderle yola devam etmek olduğu belirtildi.

NEDEN İSYAN ÇIKTI?

Kanal 13'ün yayınında Başbakan'a alınan tavrın sebepleri de irdelendi. Netanyahu'nun partinin başında kalması durumunda gelecek seçimlerde hezimete uğrayabileceklerinden korkan Likud milletvekillerinin, siyasi sistemin dışında kalmaktan korktukları yorumları yapıldı.

KAMUOYU YOKLAMALARI

İsrail'deki son kamuoyu yoklamalarına göre Netanyahu ve lideri olduğu Likud Partisinin kan kaybettiği, Ulusal Birlik Partisi ve lideri eski general Benny Gantz'ın ise yükselişte olduğu öğrenildi.

Times of Israil'in konuya ilişkin verdiği haberde ise Başbakan Netanyahu'nun İsrail halkından aldığı desteğin %20 ila %30 arasında değiştiği görülüyor.

Sonraki Haber