İsrail’den İran kışkırtması

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 238 gündür devam ederken, IDF binlerce sivilin sığındığı Refah'taki kara operasyonu etkisini arttırmayı sürdürüyor. İsrail son yaptığı açıklamalarla İran'a yönelik kışkırtmalarına da devam ediyor.

İsrail, Gazze'de kadın-çocuk demeden binlerce sivili katlederken, Filistin'e destek olan kamuoyunu kırmaya yönelik hamlelerini de sürdürüyor.

Son olarak direniş güçlerinin en büyük destekçilerinden olan İran'a yönelik İsrail'den kışkırtma hamlesi geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İran'ın Ağustos ayındaki Paris Olimpiyatları öncesinde Avrupa genelinde “büyük bir saldırı dalgası” planladığını öne sürdü. Üç hafta süren çatışmaların ardından İsrail ordusu, birliklerinin doğu Cibaliye'deki görevlerini tamamladığını ve yeni operasyonlara hazırlandığını açıkladı.

İsveç güvenlik servisi de dün yaptığı açıklamada, İran hükümetinin diğer devletlere, gruplara ve bireylere karşı şiddet içeren eylemler gerçekleştirmek için İsveç içindeki suç ağlarını kullandığı iddiasını yaydı. Bu gerçeklikten uzak peş peşe gelen iddialar Avrupa'da endişeye yol açtı.

Sonraki Haber