İsrail'den yeni saldırı: Üst düzey Hizbullah üyesini hedef aldık

İsrail'in saldırıları devam ediyor. Hizbullah lideri Nasrallah'a yönelik düzenlenen saldırının ardından İsrail ordusu, üst düzey Hizbullah yetkilisi olan Nabil Kaouk’u hedef aldıklarını duyurdu.

İsrail, savaşı yayma çabasına bir yenisini daha ekleyerek Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta sığınak delici bombalarla düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı şehit etti. Haber, Hizbullah tarafından da doğrulanarak "Liderimiz öldürüldü, İsrail ile savaşmaya devam edeceğiz" denildi.

Hasan Nasrallah'ın şehadet haberinin etkisi sürerken İsrail ordusu yeni bir açıklama yaparak üst düzey Hizbullah üyesini hedef aldıklarını açıkladı.

İsrail ordusu, Beyrut'un Dahiye bölgesine dün düzenlenen hava saldırısında Hizbullah'ın Önleyici Güvenlik Birimi komutanı ve Merkez Konseyi üyesi Nabil Kaouk'un hedef alındığını iddia etti. İsrail ordusu X hesabından yapılan açıklamada, saldırının İsrail Askeri İstihbarat Dairesi (AMAN) tarafından alınan hassas istihbaratla gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, üst düzey Hizbullah yetkilisi Nabil Kaouk’un hedef alındığı açıklandı.

Hizbullah'tan henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

BÖLGEDE NELER OLDU?

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar 8 Ekim 2023'ten bu yana devam ediyor.

İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

17-18 Eylül’de Lübnan’da binlerce kişinin çağrı cihazları ve telsizler eş zamanlı olarak patlatıldı. 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi yaşamını yitirdi.

Hafta başından itibaren ise İsrail, Lübnan’a ağır hava saldırıları başlattı.

İsrail, 27 Eylül'de Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde yer altında bulunan merkezi karargâhını hedef aldı. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında şehit oldu. 

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Sonraki Haber