İsrail'e İHA operasyonu! 'İsrail'i vurmaya devam edeceğiz'

Irak İslami Direnişi İsrail'e karşı İHA operasyonu düzenledi. İsrail'in Lübnan içlerine ilerleme çabası ise Lübnan vilayeti Dhahirah'da durduruldu. Lübnan'dan ise İsrail'e 3 roket fırlatıldı.

Yahya Sinvar'ın şehit oluşunun ardından, İsrail'in işgaline karşı direniş geri adım atmadı aksine daha da güçlendi. Irak İslami Direnişi Suriye'de İsrail'e karşı İHA operasyonu düzenlerken, İsrail'in Lübnan vilayetinin içine ilerleme çabası başarısız oldu.

'İSRAİL'İ VURMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Irak İslami Direnişi, Filistin ve Lübnan halkları ile direniş hareketlerini desteklemek amacıyla işgal altındaki Suriye Golan'ında hayati bir hedefe insansız hava aracıyla operasyon düzenledi.

Irak Direnişi yaptığı açıklamada, operasyonun işgale karşı direnişi sürdürme kararlılığının bir parçası ve İsrail'in kadın, çocuk ve yaşlılara yönelik katliamlarına bir yanıt olarak gerçekleştirildiğini teyit etti. Bununla beraber, İsrail'i artan bir yoğunlukla vurmaya devam etme taahhüdünü yineledi.

İSRAİL İLERLEYEMEDİ

Lübnan hükümetinin resmi haber ajansı olan Ulusal Haber Ajansı, İsrail'in Dhahirah kasabasına doğru ilerlemeye çalıştığını ve bölgedeki direnişçilerle şiddetli çatışmalar yaşandığını belirtti. İsrail'in ilerlemekte başarısız olduğunu belirten ajans, aynı zamanda Dhahirah ve Al-Bustan kasabasının sınır eteklerine doğrudan düşman topçu ateşi açıldığını bildirdi.

LÜBNAN'DAN İSRAİL'E ÜÇ ROKET

Lübnan'da İslami Direniş, işgal altındaki Şebaa Çiftlikleri'nin Sadaan bölgesinde bir grup İsrail askerinin roket salvosuyla hedef alındığını belirtti.

İsrail ordusu, hava savunma sistemlerinin Lübnan'dan fırlatılan bir roketi engellediğini, diğer iki roketin ise İsrail'in kuzeyindeki açık alanlara düştüğünü açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada saldırıların yerel saatle sabah 9:37 ile 9:49 arasında gerçekleştirildiği belirtildi.

İSRAİL'DEN HİZBULLAH İDDİASI

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Hizbullah istihbarat merkezine düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın üç kilit yetkilisinin hayatını kaybettiğini iddia etti. İsrail saldırısında şehit olduğu öne sürülen üst düzey Hizbullah üyelerinin isimleri Elhag Abbas Salameh, Racha Abbas Icha ve Ahmed Ali Hasin olarak açıklandı.

İSRAİL'E 70 ROKET BİRDEN FIRLATILDI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan İsrail'e fırlatılan 70 kadar roketin Batı ve Yukarı Celile bölgelerinde sirenleri tetiklediği belirtildi. İsrail, bazı roketlerin düşürüldüğünü, bazılarının ise yere düşerek yangınlara yol açtığını ifade etti.

Al Jazeera'nın haberine göre, saat 12.30 sıralarında ise Lübnan'dan İsrail'e 30 roket daha fırlatıldı.

NETANYAHU GÜVENLİK KABİNESİNİ TOPLAYACAK

Bir bakanın ofisinden The Times of Israel'e yapılan açıklamaya göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu akşam saat 19:30'da Tel Aviv'deki Kirya askeri karargahında güvenlik kabinesini toplayacak.

İsrail medyası tarafından, Toplantı, İsrail'in 1 Ekim'de İran'dan fırlatılan balistik füze saldırısına karşılık olarak İran'ı vurma hazırlıklarını devam ettirdiği sırada gerçekleşmesine dikkat çekildi.

HİZBULLAH'IN ROKET YAĞMURU DEVAM EDİYOR

Hizbullah, İsrail ordusunun kuzeydeki Safad kasabası yakınlarındaki bir üssüne büyük bir roket yağmuru başlattığını açıkladı. Hizbullah savaşçılarının üsse "büyük bir roket salvosu" ateşlediğini belirtilirken, saldırının Lübnan'ı savunmak ve "İsrailli düşmanın köylere ve evlere yönelik saldırılarına karşılık" olduğu ifade edildi.

İsrail medyası sabahın erken saatlerinden bu yana İsrail'e Lübnan'dan 100'den fazla roketin fırlatıldığını bildirirken, son 24 saatte 26 İsrail askeri yaralandığını açıkladı.

Sonraki Haber