İsrail'in İran'a saldırı planı belgeleri yayınlandı! ABD soruşturma başlattı

ABD, Telegram uygulaması üzerinden İsrail'in İran'a misilleme saldırı planlarının bulunduğu söylenen belgelerin yayınlanmasının ardından, belgeler hakkında soruşturma başlattı. ABD'li yetkililer, belgelerin 'gerçek göründüğünü' belirtti.

ABD, İsrail'in İran'a saldırı planlarını içeren gizli belgelerin izinsiz olarak yayınlanmasının ardından soruşturma başlattı.

SALDIRI PLANI BELGELERİ TELEGRAM'DA YAYINLANDI

Associated Press'e açıklamada bulunan üç ABD'li yetkili, ABD'nin İsrail'in İran'a saldırı planlarını içeren gizli belgelerin izinsiz olarak yayınlanmasını soruşturduğunu ifade etti. Dördüncü bir ABD'li yetkili ise belgelerin yasal göründüğünü ifade etti.

BELGELERDE NE YAZIYOR?

ABD Jeo-uzamsal İstihbarat Ajansı ve Ulusal Güvenlik Ajansı'na ait olduğu belirtilen belgeler, İsrail'in İran'ın 1 Ekim'de gerçekleştirdiği şiddetli balistik füze saldırısına karşılık vermek üzere askeri varlıklarını harekete geçirmeye başladığını belirtiyor. Çok gizli olarak işaretlenen belgeler Telegram mesajlaşma uygulamasında yayınlandı.

Yetkililerden biri, soruşturmanın ayrıca belgelerin nasıl elde edildiğini (ABD istihbarat topluluğunun bir üyesi tarafından kasıtlı bir sızıntı mı yoksa hack gibi başka bir yöntemle mi elde edildiği) ve başka herhangi bir istihbarat bilgisinin tehlikeye atılıp atılmadığını da incelendiğini belirtti.

Yetkili, bu soruşturmanın bir parçası olarak, belgelerin yayınlanmadan önce kimlerin erişimine açık olduğunu tespit etmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

AP News'e göre, belgelerin ABD istihbarat topluluğundan, daha sonra da ABD Savunma Bakanlığı'ndan birileri tarafından sızdırıldığı iddia edildi. Sızıntının İsrail operasyonunu aksatma girişimi olabileceği de belirtiliyor.

Sonraki Haber