ABD o iddiaları yalanlamadı! İsrail'in son saldırısında ABD silahı mı kullanıldı?

İsrail'in Gazze'de Et-Tabiin Okulu'na düzenlediği ve en az 100 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda ABD'nin silahlarının kullanıldığı iddiaları konuşuluyor. ABD, bu iddialara yönelik sorulan soruya yanıt vermekten kaçındı.

İsrail ordusu 10 Ağustos'ta, Gazze'de binlerce sivilin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na Filistinliler sabah namazı için avluda toplandığı sırada hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, en az 100 Filistinli yaşamını yitirmişti. Saldırıda, Washington yönetiminin verdiği silahların kullanıldığı iddia edilmişti. ABD'den yapılan açıklamada söz konusu iddialar hakkında doğrudan yorum yapmaktan kaçınıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Patel, İsrail'in Gazze'deki Et-Tabiin Okulu'na düzenlediği saldırıda ABD silahlarının kullanılıp kullanmadığı sorusuna, "Bunun hakkında spekülasyon yapmam. İsrail ordusunun üstlenmiş veya üstlenmemiş olabileceği herhangi bir operasyon hakkında konuşmasını kendisine bırakırım." sözleriyle cevap verdi.

Dışişleri Bakanlığı'nda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında "ABD yapımı silahların kullanımını değerlendirmek için devam eden bir çaba olup olmadığı" sorusuna ise Patel, "Elbette var." karşılığını verirken sürecin detaylarına değinmedi.

Saldırı, Biden yönetiminin Kongre'ye ABD silahları ve askeri teçhizatı satın almak için İsrail'e 3,5 milyar dolar sağlama planlarını bildirmesinden sadece iki gün sonra gerçekleşirken, Amerikan televizyonu CNN, saldırıda ABD tarafından sağlanan en az bir "GBU-39" tipi küçük çaplı bombanın kullanıldığını doğrulamıştı.

Sonraki Haber