İsrailli askerler bir Filistinliye cinsel işkence yapmıştı: O anların kamera kaydı çıktı!

İsrail askerlerinin bir Filistinliye cinsel işkence yaptığı anların kamera kaydı ortaya çıktı. Başta Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich olmak üzere bazı İsrailli bakanlar, İsrail askerine destek mesajları vererek cinsel işkenceyi meşrulaştırmışlardı.

İsrail askerlerinin geçen günlerde Negev Çölü'ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde tutulan bir Filistinliye cinsel işkence yapması dünyanın gündemine oturmuştu. İsrailli askerlerin insanlık dışı hareketlerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri yayınlandı.

Kanal 12 televizyonunda verilen görüntülerde, alıkonulan çok sayıda Filistinlinin tellerle çevrili bir yerde yüzüstü yerde yattıkları görülüyor. Bu esnada, İsrail askerlerinin yerde yatan bir Filistinliyi alarak başka bir bölgeye götürdüğü kameraya yansıyor.

Bazı askerlerin alıkonulan Filistinliye cinsel işkence yapması, diğer askerlerin ise kalkanları kullanarak o anların güvenlik kamerasınca kaydedilmesini engellemeye çalışması dikkati çekiyor.

Kanal 12'nin haberinde "(Askerler) Muhtemelen güvenlik kameralarından haberdarlar ve kalkanlarla eylemlerini gizlemeye çalışıyorlar." ifadesine yer verildi.

Haberde, İsrail askerlerinin alıkonulan Filistinlinin anüsüne bir cisim sokarak işkence ettiği belirtildi. Cinsel işkenceye maruz kalan Filistinlinin kanlar içinde hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

İsrail askerlerinin alıkonulan Filistinlilere cinsel işkence yapmasına başta Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich olmak üzere bazı İsrailli bakanlar destek mesajları vererek cinsel işkenceyi meşrulaştırmışlardı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud Milletvekili Hanoch Milwidsky, "Her şey meşru. Gazze'den çıkarılan bir teröristse yapılan her şey meşru." ifadesini kullanmıştı.

Sonraki Haber