İsrailli gazeteci: Hizbullah’ı yenmek ulaşılamaz bir hedef

İsrailli gazeteci Gideon Levy, Al Jazeera'ye verdiği demeçte Lübnan'da Hizbullah'ı yenmenin İsrail için "ulaşılamaz bir hedef" olduğunu ifade etti. Levy, İsrail'İn hatalarından ders almayan bir kumarbaz olduğunu belirtti.

İsrail'in Haaretz gazetesi köşe yazarlarından Gideon Levy, Lübnan'da Hizbullah'ı yenmenin "ulaşılamaz bir hedef" olmasına rağmen, İsrail'in "bunun düşmanlarını yenmek ve tüm tehlikeleri ortadan kaldırmak" için bir fırsat olduğuna inandığını ifade etti.

'HİZBULLAH'I YENMEK ULAŞILMAZ BİR HEDEF'

Levy'nin Al Jazeera'ye verdiği demeçte, İsrail'in Hizbullah'ı yenme hedefi hakkında konuştu. Levy, İsrail'in HAMAS, Hizbullah ve İran'ın gücüne darbe indirmeyi hedeflediğini vurguladı.

"Bu tabii ki ulaşılamaz bir hedef ama İsrail önce Gazze'de HAMAS'ı, sonra da Lübnan'da Hizbullah'ı ezmeyi ve mümkünse İran'ın potansiyel gücüne darbe vurmayı ya da en azından bunu en aza indirmeyi hedefliyor."

'İSRAİL DENEYİMLERİNDEN DERS ALMAYAN BİR KUMARBAZ'

Levy, İsrail'in bu kez hedeflerinde başarılı olacağına dair sarsılmaz inancı için "Bir kumarbaz tekrar tekrar kumarhaneye gider ve asla öğrenmez. Kaybeder, kaybeder, kaybeder ve tekrar dener çünkü bir sonraki seferin onun büyük şansı olacağına inanır. İsrail de pek çok açıdan benzer şekilde davranıyor, kendi deneyimlerinden hiçbir şey öğrenmiyor," dedi.

Sonraki Haber