İsrailli yetkililer tedirgin! 'Hizbullah güçlü ve donanımlı bir grup'

İsrailli eski üst düzey yetkililer, İsrail'in adımlarını tedirgin bir şekilde takip ediyor. Bir yetkili Hizbullah'ı güçlü ve donanımlı bir grup olarak tanımlarken, diğer yetkili ise Hizbullah'ın zaferinin hala mümkün olduğunu vurguladı.

İsrailli yetkililer, İsrail'in attığı adımları tedirgin bir şekilde eleştirmeye devam ediyor. Eski İsrail Ordusu İstihbarat Şefi Tamir Hayman, Hizbullah'ın 'savaşı' kazanmasının hala mümkün olduğunun altını çiziyor. İsrail istihbarat teşkilatı Shin Bet'in eski bir üst düzey bir yetkilisi olan Shon Revin ise, İsrail Kanal 14'e yaptığı açıklamada Hizbullah'ı "iyi organize olmuş, güçlü ve donanımlı bir grup" olarak tanımlarken, Hizbullah'ın yok edilemediğinin de altını çiziyor.

İSRAİLLİ YETKİLİLER TEDİRGİN

Eski İsrail Ordusu İstihbarat Şefi Tamir Hayman, açıklamasında İsrail'in savaşın sonunu düşünmediğini ifade etti. Hayman, Hizbullah'ın savaşı kazanmasını "en kötü senaryo" olarak değerlendiriyor olmasına rağmen, bu durumun hala mümkün olduğunu ifade etti. Eski İsrailli askeri yetkili, "İsrail doğru kararı vermezse savaş alanında elde edilen başarılar yok olabilir," diye ekledi. Hayman, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Savaşın sonunun ne olacağının düşünülmediği bir ortamda, İsrail'in göreceli avantajını yok etmeye yetecek kadar, büyük bir stratejik yenilgiye yol açacak sonsuz bir savaşla karşı karşıyayız."

'HİZBULLAH YOK EDİLEMEDİ'

Al Mayadeen'in haberine göre Tamir Hayman'ın bu sözleri, Şin Bet'in eski üst düzey yetkililerinden ve yedek kuvvetlerde yarbay olarak görev yapan Shon Revin'in "İsrail Hizbullah'ın pek çok kabiliyetini hedef almış olsa da Hizbullah'ın toparlanma kabiliyetinin çok hızlı olduğunun" altını çizen sözleriyle örtüşüyor.

Hizbullah'ın 'yok edildiği' iddialarını İsrail Kanal 14'e değerlendiren Revin, durumun bu olmadığının da altını çizdi. Revin, "Günlerdir çeşitli generallerin Hizbullah'ı neredeyse ortadan kaldırdığımızı, kabiliyetlerinin %70'ini yok ettiğimizi iddia ettiklerini görüyoruz, ancak durum kesinlikle böyle değil... Bunu dikkate almalıyız," diyerek İsrail hükümetine uyarıda bulundu.

Sonraki Haber