Belediye çalışanlarından grev iptaline tepki

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanları, Belediye-İş Sendikası önünde protesto eylemi yaptı. Şehir Tiyatroları’nın da dahil olduğu grev, sendikanın işverenle anlaşması sonucu iptal edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’nın da dahil olduğu Belediye-İş Sendikası, grev kararını iptal etti. İBB Şehir Tiyatroları’nda kadrolu işçi statüsünde çalıştırılan sanatçı ve teknik ekibi de kapsayan grev kararının iptal edildiğini, İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN) sosyal medya platformlarından yaptığı açıklamayla duyurdu. Karara tepki gösteren çalışanlar ise protesto eylemi yaptı. Fatih'teki Belediye-İş Sendikası İstanbul Şubesi yerleşkesi önünde gerçekleştirilen eyleme, çok sayıda İBB, İSTON A.Ş. ve İSBAK A.Ş. çalışanı katıldı.

Sendika ile işveren arasında gece yarısı imzalanan anlaşmayı protesto eden belediye çalışanları, “satılmış başkan istemiyoruz” sloganı attı. Grup adına gazetecilere açıklama yapan belediye işçisi İbrahim Dalkılıç, haklı olarak burada toplandıklarını belirterek, grev haklarının kısıtlandığını savundu. Buradaki insanların hizmet alanında çalıştıklarını ve maaş skalalarının çok düşük olduğunu vurgulayan Dalkılıç, "Talebimiz insanca maaş alıp, insanca hizmetimize devam etmek. 3,5 yıldır devam eden davayı bir gecede masada sattılar. Kimseye haber vermediler. 'Arkadaşlar, fiyat budur, kabul ediyor musunuz, greve mi gitmek istiyorsunuz?' demeleri gerekirken 'Biz yaptık oldu.' modeline getirdiler. İnsanların da sabrı taştı." diye konuştu.

İşçilerden Serdar Kırçak ise süreçte kendilerine verilen söz ve garantilerin yerine getirilmediğini ifade ederek, "Bir gecede genel başkanın buraya gelip imza atmasıyla sendika buradaki insanların tamamının güvenini kaybetmiştir." dedi.

Kendilerine söz verenlerin bugün dışarıya çıkıp yüzlerine bakamadığını söyleyen Kırçak, imzalanan toplu sözleşmenin iptal edilip yeni sözleşme yapılmasını talep ettiklerini kaydetti. Protestocu grup, sendika yetkilileriyle görüşene kadar eylemlerini devam ettireceklerini bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Şehir Tiyatroları’nın kadrolu işçi statüsünde çalışan sanatçı ve teknik ekibinin de üyesi olduğu Belediye-İş Sendikası ile İBB arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde “günümüz enflasyon şartlarının altında zam teklifi verildiği” gerekçesiyle grev kararı alınmıştı. Grev kararının iptal edilmesi neticesinde İBB Şehir Tiyatroları da perdelerini 4 Ekim’de açacak.

Sonraki Haber