İstanbul Caz Festivali’nde geniş yelpazeli program

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 29'uncu kez düzenlenen "İstanbul Caz Festivali"nin programı açıklandı.

25 Haziran 7 Temmuz günlerinde yapılacak olan festival 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak. Festival kapsamında konser verecek isimler, beş Grammy ödüllü Dianne Reeves’den, Melody Gardot, John McLaughlin, Enrico Pieranunzi, Teoman, Kalben, Yom, Boom Pam ve Kutiman’a kadar geniş bir yelpazeden oluşuyor.

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan İKSV Genel Müdürü Taner, bugüne kadar Caz Festivali aracılığıyla Türkiye ve yurtdışından çok sayıda önemli ismi müzikseverlerle buluşturduklarını belirterek "29. İstanbul Caz Festivali’nin de her zamanki gibi yaratıcılığı tetikleyen, merakı cezbeden, düşünce ufkumuzu genişleten bir festival olacağını ümit ediyorum” dedi. 

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ağırlıklı olarak açık hava mekanlarında yapılacağı belirtilen festival kapsamında 28 Haziran günü Nardis Jazz Club’ın 20. Yaş günü de kutlanacak. Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Stokholm’de yaşayan caz sanatçısı Hayati Kafe’ye verilecek.

Sonraki Haber