İstanbul plaj ücretleri belli oldu! İşte en ucuz plajlar

Bayram tatilini evde geçirecek İstanbullular dikkat! Şehrin yarısı il dışına tatile gitmişken bu fırsatı kaçırmayın! Hem kalabalıktan uzak hem de eve yakın bir günübirlik deniz tatili sizi bekliyor. İşte İstanbul plajları ve İstanbul plaj ücretleri

İstanbul plaj ücretleri belli oldu! İşte en ucuz plajlar

Bayram tatilini evde geçirecek İstanbullular dikkat! Şehrin yarısı il dışına tatile gitmişken bu fırsatı kaçırmayın! Hem kalabalıktan uzak hem de eve yakın bir günübirlik deniz tatili sizi bekliyor. İşte İstanbul plajları ve İstanbul plaj ücretleri:

İSTANBUL PLAJ ÜCRETLERİ 2023

Ücretli plaj tesislerinde şezlong, şemsiye ve ekstra aktiviteler de yer alıyor. Giriş ücretleri hafta içi ve hafta sonu olarak değişiyor.

- Şile'de birçok tesiste, hafta içi giriş ücreti kişi başı 150-400 TL, hafta sonu 300-400 TL arasında

- Silivri'de ücretler hafta içi ve hafta sonu 250-300 TL'

- Büyükada'da hafta içi 150-300, hafta sonu ise 150-450 TL aralığını buldu.

- Heybeliada'da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300-480 TL, hafta sonu ise 400-560 TL Birçok işletmenin Kurban Bayramı'nda da hafta sonu tarifesi uygulayacağı öğrenildi.

BÜYÜKADA HAFTA İÇİ 200 HAFTA SONU 300 TL

Büyükada'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tesiste de hafta içi 200 TL, hafta sonu ise 300 TL fiyat belirlendiği görüldü. Tesisle ilgili hazırlanan bilgi metninde, "3 Haziran'da sezon açılışı yapılan Büyükada halk plajı giriş ücretleri bu sene için hafta içi 200 TL, hafta sonu 300 TL olarak belirlendi. Bu ücrete tekne ile ulaşım, şezlong ve şemsiye ücreti dahil. Kartal ve Bostancı'dan bizim plaj iskelemize gelen ve/veya ada içinden kendi ulaşım imkanları ile gelen tüm kişiler için aynı şekilde uygulanıyor" bilgilerine yer verildi.

Büyükada'da yaşadığını belirten Yasemin Eren ise, "Buraya geliş gerçekten zor. Geçen sene Ada Kart'a yüzde 50 indirim vardı, bu sene nasıl bilmiyorum ama tabi çok pahalı 200 lira. 5 kişi gelmişler 1000 TL giriş ücreti verecekler. Önce buraya bir ulaşım da sağlasınlar, otobüs buraya kadar gelmiyor. Taksi ise hep kuyruk. Burada ciddi bir taksi ve otobüs problemi var" dedi.

Büyükada sakinlerinden Semih Sevidi ise, "Ada halkının kamusal alanın kullanımıyla ilgili çok önemli dertleri olduğunu ve bunun mutlaka düzeltilmesi gerektiğini biliyoruz. Sahillerimiz giderek parça parça kapatılıyor. Son derece pahalı servislerle ada halkından da uzaklaştırılıyor. Bizim Adalı olarak tavsiye edebileceğimiz nitelikli, aynı zamanda girişi-çıkışı olan, denetimli ve güvenli plaj kalmadı" dedi.

Sonraki Haber